• Jaga lugu:

  Kuuba pakkus Tšehhile võla katteks rummi

  Kuuba rumm.Foto: EPA

  Rahapuuduses vaevlev Kuuba valitsus tahab Nõukogude Liidu aegse võla tagasi maksta rummis, vahendab CNN Money.

  Kuuba pakkus Tšehhile, et 270 miljoni dollarine võlg makstakse riigile tagasi raha asemel rummi ja ravimitega. Tšehhi rahandusminister ütles, et läbirääkimised võlamaksete osas on veel „algusjärgus“ ning rõhutas, et vähemalt osa võlast tahavad nad kätte saada ikkagi rahas.
  „Kuuba on pakkunud meile mitmeid kaupu – nende hulka kuuluvad ka ravimid ja erinevat marki rummi,“ ütles ministeeriumi pressiesindaja Katerina Vaidisova.
  Tšehhi importis 2015. aastal 17 miljoni dollari eest rummi. Kui Kuuba maksaks kogu oma võla kange alkoholiga, siis Tšehhile piisaks sellest 15 aastaks.
  Vaidisova ütles, et mõlemad pooled vaidlevad ka selle üle, palju Kuuba Tšehhile siis lõppkokkuvõttes võlgu on. Probleemi tekitab eelkõige see, et võlg võeti rublades ning see tuleb arvestada kohaliku valuutasse ümber.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA tööturu numbrid valmistasid pettumuse
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.