Tallinna korter kallines aastaga viis protsenti

1Partner juht Martin Vahter  Foto: Eiko Kink
Äripäev • 5 jaanuar 2017

Mulllu maksis Tallinna korteri ruutmeeter keskmiselt 1627 eurot, mis on viis protsenti enam kui aasta varem, analüüsib kinnisvarafirma 1Partner maa-ameti statistikat.

Eelmisel aastal tehti Tallinnas korteritega 9171 ostu-müügitehingut, mis on samuti viis protsenti rohkem kui 2015. aastal. 1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul näitab 2015. ja 2016. aasta võrdlus, et kuigi statistiliselt on justkui hinnatõus, siis on selle taga pigem uute korterite osakaalu kasv.

"Tõsi, Tallinnas ehitatakse palju, aga see pigem hoiab hinnad kontrolli all, mitte ei tõsta neid. Raha on sektoris praegu palju. Raha pressib pealinnas peale mitte pankadest, vaid erasektorist. Kinnisvara on kuum ja tõmbab huvilisi teistest ärivaldkondadest ning läbi ühisrahastuse ka tavakodanikke," rääkis Vahter.

Ta prognoosis, et korterihinnad jäävad Tallinnas mullusega samale tasemele ja pigem saab sama raha eest targema ja parema kodu. "Ka üürihinnad ei kasva. Seoses konkurentsi tihenemisega on pigem surve all uutes majades asuvate kallimate üürikorterite hinnad vahemikus 550-600 eurot, kus võib olla sadakond eurot alanemisruumi."

Mullu tehti Tallinnas majadega 347 tehingut, mis on üheksa protsenti vähem kui aasta tagasi. Elamumaaga sooritati 137 tehingut, mis on tervelt 29 protsenti vähem kui aasta tagasi. Tallinna kalleim korter müüdi 1,3 miljoni eest ning miljoni euro eest vahetas omanikku kaks eramaja.

Hetkel kuum