Tele2 maksis ebaausate kauplemisvõtete pärast trahvi

Tarbijakaitseamet karistas Tele2 Eesti ASi ebaausa kauplemisvõtte kasutamise keelu rikkumise eest 4000eurose rahatrahviga.  Foto: PantherMedia/Scanpix
Äripäev • 6 jaanuar 2017

Tarbijakaitseamet karistas Tele2 Eesti ASi ebaausa kauplemisvõtte kasutamise keelu rikkumise eest 4000eurose rahatrahviga, kuna ettevõte ei teavitanud tarbijaid ühepoolsest lepingutingimuste muudatustest piisavalt selgelt ja arusaadavalt. Tele2 vaidlustas ameti väärteootsuse mitmes kohtuastmes, ent maakohtu otsus jäi muutmata kujul jõusse.

Tele2 teavitas tarbijaid 31. detsembril 2014. aastal läbi veebilehe uudiste rubriigi ja 2015. aasta jaanuarikuus esitatud arvetel ühepoolsest  lepingutingimuste muudatusest, mille sisuks oli 3G interneti pakettide sulgemine, olemasolevate klientide 3G internetipakettide asendamine 4G pakettidega ning hinnatõus. Tarbijakaitseamet hindas teavitust puudulikuks ja seetõttu ebaausaks kauplemisvõtteks. Amet leidis, et Tele2 teated olid esitatud, ülesehitatud ja sisustatud selliselt, et tarbijad ei mõistnud või ei märganud muudatuse teadet.

Tele2 esitas tarbijakaitseameti otsuse peale kaebuse Harju maakohtule, taotledes väärteootsuse tühistamist ja menetluse lõpetamist. Kohus jättis Tele2 kaebuse rahuldamata, leides, et veebilehel ja tarbijatele saadetud arvetel olev teade oli tarbijat eksitav.

Tele2 esitas mullu novembris riigikohtusse kassatsioonkaebuse, kuid kohus otsustas vahetult enne jõule kaebust mitte menetleda. Seega jõustus maakohtu otsus, tarbijakaitseameti väärteootsus jäi muutmata kujul jõusse ning Tele2 on trahvisumma tasunud.

Hetkel kuum