Äripäev • 9. jaanuar 2017 kell 11:14

Kreml naeruvääristas USA luure raportit

Putini näoga kartul.  Foto: Reuters/Scanpix

Kreml teatas kommentaariks USA süüdistustele Venemaa häkkerite sekkumise kohta valimiskampaaniasse, et on sellest lihtsalt väsinud, vahendas Interfax. "Meil hakkab tekkima tõsine väsimus nendest süüdistustest," ütles president Vladimir Putini pressisekretär Dmitri Peskov.

Peskov märkis, et häkkerirünnakud paljastava ettekande avalikustatud osa ei sisalda tõendeid Venemaa osaluse kohta ning see on koostatud asjaarmastaja tasemel. „Meie hinnangul kõlavad endiselt absoluutselt põhjendamata väited küllaltki asjaarmastajalikul, emotsionaalsel tasemel, mis on vaevalt kohane kõrgtasemel eriteenistuste professionaalsele tööle,“ lisas Peskov.

Peskov lisas, et ettekande avaldatud osa ei tõenda Venemaa osalust häkkerirünnakutes ning avaldatu on vaid pettumus. Ta lisas, et president Putinil oli võimalus ettekande osaga tutvuda, kuid „selles pole midagi niisugust, mida tasuks detailsemalt lugeda“.

Presidendi pressisekretär on ka kindel, et nõiajahi korraldajate asemele tulevad USAs peagi märksa kainemad asjatundjad. „Me mõistame, et meie ameerika kolleegid on oma ajaloo eri etappidel juba läbinud selliseid „nõiajahte“. Mäletame ka neid aegu ajaloost, me teame, et hiljem vahetatakse nad välja märksa kainemate spetsialistide vastu, kellel on kainem lähenemine, orienteeritus dialoogile, mitte tundekrampidele.“

Läinud reedel avaldasid Luure Keskagentuur ja Föderaalne Juurdlusbüroo osa ettekandest, milles kinnitatakse, et USA presidendivalimistel eelistas Moskva ilmselgelt Donald Trumpi ning mustas sihilikult vastaskandidaat Hillary Clintonit ning häkkerite sekkumise USA siseasjadesse tellis Putin.

Hetkel kuum