Sirje Rank • 11. jaanuar 2017 kell 15:46

Trump võtab sihikule ka farmaatsiafirmad

Foto: Reuters/Scanpix

Üheksa päeva pärast USA presidendi ametisse asuv Donald Trump ütles tänasel pressikonverentsil, et on uhke selle üle, mis ta autotööstuses juba saavutanud on, ning lubas jõulist presidendi kätt ka farmaatsiatööstuses ja mujal.

„Nad varustavad meid ravimitega, aga nad ei tooda neid siin,“ ütles Trump, lubades ühtlasi muutusi ravimihangete korralduses.

„Ravimihangetel on nii vähe konkurentsi. Nad pääsevad mõrvaga minema!“ urises Trump, tuletades meelde, et USA valitsus on suurim ravimite ostja. „Oleme suurim ostja, hakkame rohkem hankeid tegema ja säästame miljardeid.“

Trump kiitis ennast, et on veel enne ametisse asumist juba nii palju saavutanud – autotootjad nagu Fiat Chrysler ja Ford on teatanud tootmise laiendamisest Ameerikas. “Ja mitte teises riigis,“ rõhutas Trump. „Tööstused tulevad tagasi. Ka farmaatsia tuleb tagasi.“

Mitu mõjukat välisfirmade juhti nagu Alibaba Groupi juht Jack Ma on juba Trumpiga kohtumas käinud.

„Nad teevad veel suuri asju! Kui valimised poleks läinud nii, nagu nad läksid, poleks nad minu kontoris neid asju tegemas, vaid hoopis mõnes teises riigis,“ ütles Trump. „Minust saab suurim töökohtade looja, keda jumal kunagi loonud on!“

Müür tuleb

Donald Trump kinnitas, et pole loobunud plaanist ehitada Mehhiko ja USA piirile müüri.

„Me ehitame selle müüri,“ raius Trump, lisades, et selle eest maksab Mehhhiko. Selleks on erinevaid mooduseid, ütles Trump – ilmselt maksavad nad selle raha tagasi tagantjärele.

Trumpi sõnul on Mehhiko USAd ära kasutanud ja nii see enam ei jätku. Samuti kordas ta kriitikat USA kaubanduslepingute aadressil, kurtes, et USA pole enam olnud suuteline häid diile tegema. Ka see ajajärk saab läbi.

Hetkel kuum