Äripäev • 18 jaanuar 2017

Tänavu aegub Eestis 200 000 ID-kaarti

ID-kaart  Foto: Erik Prozes, Postimees/Scanpix

Sel aastal tuleb ID-kaartide vahetamise suurem laine, kuna aastal 2012 anti uued ID-kaardid välja kehtivusajaga viis aastat. Tänavu aegub peaaegu 200 000 Eesti kodaniku ID-kaarti ja 150 000 passi, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) identiteedi ja staatuste büroo peaekspert Marit Abram ütles ERR-ile, et dokumendivahetuse haripunkt saabub alati suvel, kui inimestel on puhkused ning reisitakse tavapärasest rohkem. Samuti võib märgata tõusu sügiseti, kui lastel on koolivaheaeg.

Tavapärasest erinev on sel aastal eelkõige ID-kaartide aegumine, märgib ERR - 2012 aegusid esimesed kümneaastased ID-kaardid ning edasi aeguvad need juba viieaastaste tsüklite kaupa. Sellele lisanduvad kõik muud dokumendiliigid ja kokku võib dokumendimenetlusi siseministeeriumi andmetel tänavu olla poole miljoni ringis.

Hetkel kuum