Äripäev • 18. jaanuar 2017
Jaga lugu:

Tänavu aegub Eestis 200 000 ID-kaarti

ID-kaart  Foto: Erik Prozes, Postimees/Scanpix

Sel aastal tuleb ID-kaartide vahetamise suurem laine, kuna aastal 2012 anti uued ID-kaardid välja kehtivusajaga viis aastat. Tänavu aegub peaaegu 200 000 Eesti kodaniku ID-kaarti ja 150 000 passi, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) identiteedi ja staatuste büroo peaekspert Marit Abram ütles ERR-ile, et dokumendivahetuse haripunkt saabub alati suvel, kui inimestel on puhkused ning reisitakse tavapärasest rohkem. Samuti võib märgata tõusu sügiseti, kui lastel on koolivaheaeg.

Tavapärasest erinev on sel aastal eelkõige ID-kaartide aegumine, märgib ERR - 2012 aegusid esimesed kümneaastased ID-kaardid ning edasi aeguvad need juba viieaastaste tsüklite kaupa. Sellele lisanduvad kõik muud dokumendiliigid ja kokku võib dokumendimenetlusi siseministeeriumi andmetel tänavu olla poole miljoni ringis.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas