Mait Kraun • 19. jaanuar 2017 kell 17:55

Le Pen tõusis esimeseks

Rahvusrinde juht Marine Le Pen.  Foto: EPA

Uuest arvamusküsitlusest selgub, et Prantsusmaa presidendivalimiste eel on esikohale tõusnud Marine Le Pen, vahendab Bloomberg.

Rahvusrinde juhi toetus on kasvanud 25-26protsendini. Vabariiklaste partei kandidaat Francois Fillon hoiab 23-25protsendiga teist kohta, selgub konsultatsioonifirma Ipsos Sopra Steria poolt läbi viidud arvamusküsitlusest, mille tellisid Cevipof ja Le Monde.

Detsembri keskpaigas juhtis veel Fillon (28 protsenti) ning Le Pen oli teisel kohal (25 protsenti). Küsitluses arvestati ainult presidendivalimiste esimese vooruga.

Alates sellest, mil Donald Trump USA presidendivalimised võitis, on Euroopa poliitilistel arengutel pingsalt silma peal hoitud. Le Pen on lubanud Prantsusmaal korraldada Euroopa Liidust väljaastumise referendumi, lisaks sellele tahab ta eurost loobuda ning frangi uuesti kasutusele võtta.

Ipsos Sopra Steria küsitluses osales kokku 15 921 inimest. Tavaliselt on sellised küsitlused üle kümne korra väiksemad.

 

Hetkel kuum