• Jaga lugu:

  Romudele tehnoülevaatuse korraldajad said kriminaalsüüdistuse

  Eesti teedel sõidab autosid, millel puudub turvavarustus.Foto: Postimees/Scanpix

  Riigiprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse kaht endist maanteeameti töötajat altkäemaksu võtmises.

  Süüdistuse järgi võttis maanteeameti Tallinna Mustamäe teenindusbüroos peaspetsialistina töötanud Mart korduvalt altkäemaksu tuttava vahendusel selle eest, et nõuetele mittevastavate ja Eestis esmaregistreeritavad sõidukid läbiksid registreerimiseelse ülevaatuse. Samuti võimaldas ta 2009. aastal ja hiljem kasutusele võetud sõiduautode registreerimist ilma maksu- ja tolliameti kontrolli ja tagasisideta.
  Uurimine tõi välja, et altkäemaksus saadud summad jäid 50-500 euroni, mõningatel juhtudel anti raha asemel ka esemeid, sh alkoholi. Süüdistuse kohaselt pandi kuritegusid toime 2015. aasta jaanuarist oktoobrini.
  „Lisaks eelmainitud ametiisikule oli süüdistuse kohaselt kokkulepe ka teise maanteeameti töötaja, naisega, kes tegi vastutasu eest liiklusregistris vajalikke toiminguid,“ kommenteeris kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud riigiprokuratuuri juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus.
  Kohtu alla on antud ka varem kriminaalkorras karistatud mees, keda süüdistatakse altkäemaksu andmises. 17 kahtlustatava suhtes lõpetas prokuratuur menetluse oportuniteedi põhimõtetel.
  Tänasel eelistungil mindi üle kokkuleppemenetlusele ning prokuratuur sõlmis süüdistatavatega karistuskokkulepped. Kohus annab 14. veebruaril toimuval istungil teada, kas on sõlmitud kokkulepetega nõus.
  Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ning juhtis riigiprokuratuur.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Allar Jõks valitsuse aastast: silma pole jäänud ükski algatus, mis lihtsustaks seadusandlust või vähendaks bürokraatiat
Eestis puudub hetkel ministeerium, kelle südameasjaks on hea õigusloome eest seismine ja ametkondlikust lühinägelikkusest võrsuvate algatuste pidurdamine, kirjutab vandeadvokaat ja endine õiguskantsler Allar Jõks oma Facebooki lehel.
Eestis puudub hetkel ministeerium, kelle südameasjaks on hea õigusloome eest seismine ja ametkondlikust lühinägelikkusest võrsuvate algatuste pidurdamine, kirjutab vandeadvokaat ja endine õiguskantsler Allar Jõks oma Facebooki lehel.
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Toomas Taube: taasiseseisvunud Eestis sai tööõigus ühena esimestest uue seaduse
Vaid kolm päeva pärast Eesti Vabariigi põhiseaduse vastu võtmist rahvahääletusel juunis 1992 jõustus töölepingu seadus. Mitu olulist seadust, nagu näiteks asjaõigusseadus, tsiviilseadustiku üldosa seadus ja võlaõigusseadus, hakkasid kehtima oluliselt hiljem, kirjutab Äripäeva erilehes Juubel advokaadibüroo Walless partner ja vandeadvokaat Toomas Taube.
Vaid kolm päeva pärast Eesti Vabariigi põhiseaduse vastu võtmist rahvahääletusel juunis 1992 jõustus töölepingu seadus. Mitu olulist seadust, nagu näiteks asjaõigusseadus, tsiviilseadustiku üldosa seadus ja võlaõigusseadus, hakkasid kehtima oluliselt hiljem, kirjutab Äripäeva erilehes Juubel advokaadibüroo Walless partner ja vandeadvokaat Toomas Taube.
Raadiohommikus: toidu kallinemisest, rekordilisest palgakasvust ja Ferraridest
Kolmapäevane hommikuprogramm võtab fookusesse hinnatõusud, toidu kallinemise, rekordilise palgaralli ja luksusautode müügi.
Kolmapäevane hommikuprogramm võtab fookusesse hinnatõusud, toidu kallinemise, rekordilise palgaralli ja luksusautode müügi.