ERRi juurde jäi eetikanõukogu loomata

Riigikogu saal.  Foto: Raul Mee
Äripäev • 7. veebruar 2017
Jaga lugu:

Riigikogu lükkas täna tagasi seaduseelnõu, millega sooviti luua Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) juurde sõltumatu eetikanõukogu, mis annaks eetilis-moraalseid hinnanguid ERRi tegevuse kohta.

Riigikogu liikmete Madis Millingu, Andres Ammase, Martin Helme ja Igor Gräzini algatatud Eesti Rahvusringhäälingu seaduse muutmise seaduse eelnõu nägi ette, et eetikanõukogu ei kuulu ERRi koosseisu ning koosneb ajakirjandusega ja eetikaga professionaalselt mittetegelevatest ning ühiskondlikult tuntud inimestest. Eetikanõukogu liikmed esitab ERRi Ühiskondlik nõukoda ning määrab ametisse kultuuriminister käskkirjaga.

Eelnõuga sooviti kaotada ka praegune eetikanõuniku ametikoht. Eelnõu algataja Igor Gräzini sõnul on praegu eetikanõunik ERRi palgal. „Ta teeb sedasama, mida teeb jurist-konsultant ettevõttes. Ta ei langeta otsuseid, vaid ta esindab oma firmat firma võimalikes vastuoludes teiste firmadega,“ ütles Gräzin.

Eelnõu jäi vastu võtmata, sest sellele olid vastu Keskerakond, Reformierakond, sotsid, IRL. Eelnõu toetasid EKRE ja Vabaerakond.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum