• OMX Baltic0,18%270,06
  • OMX Riga−0,8%868,9
  • OMX Tallinn0,01%1 713,32
  • OMX Vilnius0,42%1 057,61
  • S&P 500−0,61%6 052,85
  • DOW 30−0,54%44 401,93
  • Nasdaq −0,62%19 736,69
  • FTSE 1000,52%8 352,08
  • Nikkei 2250,49%39 351,77
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,95
  • GBP/EUR0,00%1,21
  • EUR/RUB0,00%105,48
  • OMX Baltic0,18%270,06
  • OMX Riga−0,8%868,9
  • OMX Tallinn0,01%1 713,32
  • OMX Vilnius0,42%1 057,61
  • S&P 500−0,61%6 052,85
  • DOW 30−0,54%44 401,93
  • Nasdaq −0,62%19 736,69
  • FTSE 1000,52%8 352,08
  • Nikkei 2250,49%39 351,77
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,95
  • GBP/EUR0,00%1,21
  • EUR/RUB0,00%105,48
  • 08.02.17, 20:15
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Restoranitest: Vinoteegist restoraniks

Juba mõnda aega Kadriorus Terase tänaval tegutsenud vinoteek Lucca Enoteca laienes ja nüüd on seal lisaks poele ka väike hubane restoran.
Kadrioru Lucca Enoteca on justkui Tabasalu Lucca väike õde.
  • Kadrioru Lucca Enoteca on justkui Tabasalu Lucca väike õde. Foto: Raul Mee
Lucca Enoteca
Punktid: 27Toit-jook: 8Teenindus: 10Interjöör: 9
Aadress: Terase 16, TallinnTelefon: 5803 1872Avatud: T-L 12-23Pearoogade hinnavahemik: 11,50-16,50www.lucca.ee
Loe teisi restoraniteste www.aripaev.ee/restoranitest
Kadrioru Lucca taga on staažikas restaurateur Mart Tomson, kes on osalenud mitme restorani käivitamisel, nende hulgas kuulsusrikka Pegasuse taaselustamisel. Viimased aastad on ta pühendanud Tabasalu Luccale, mis paar kuud tagasi sai omale sõsara Kadriorus.
Itaalia inspireerib
Üllatusega leidsin Kadrioru Lucca sisekujunduses viiteid kunagisele Pegasusele. Otsest sarnasust pole, selleks on ruumid liiga erinevad, aga kerge joonega toolid, Martin Saare värvierksad maalid ja üldine värvilahendus loovad kaunikesti kunagise Pegasusega sarnaneva miljöö.
Itaalia mõjusid kannab nii Tabasalu kui ka Kadrioru Lucca köök. Menüüs kohtab mitmeid Eestis kodunenud itaalia roogi nagu vitello tonnato, carpaccio (kuigi forellist, mitte veiselihast), risotod ja pastad. Teiseks köögisuunaks tundub olevat Lähis-Ida: hummus ja baklava, lambakebab araabiapärase vürtsika kastmega. Lisaks neile veel rahvusvahelised menukid: austrid, vasikapõsk, ahjus küpsetatud jänesekoib jms.
Küpsetatud austrid serveeriti tomatise Hollandi kastme ja pankost ning krõbeda parmesanikattega.
Serveering oli efektne: tume vaagen, õhukesele soolakihile laotud austrikarbid, nende vahel rubiinidena säramas granaatõunaseemned ning karpide vahele pistetud kergelt suitsev rosmariinioksake, mille aroom jäi veel tükiks ajaks laua kohale hõljuma.
Pearoaks valisin kaheksajala. Pean tunnistama, et minu jaoks on see kombitsaloom vastupandamatu ja kus see vähegi menüüsse on võetud, pean ära proovima. Lucca kaheksajalg oli meeldiva tekstuuriga ja toekas, lisandiks spinatirisoto ja marineeritud fenkol. Aniisine krõmpsuv fenkol täiendas spinati rohust mahedust ja koos moodustasid nad kaheksajalale meeldiva saateansambli. 
Lapsepõlvemaitsete taas elustamine garanteerib edu, teavad ilmselt kõik kokad ja restoraniomanikud.
Heidi Vihma
toidukriitik
Lapsepõlvemaitsed
Magustoiduks tellisin lumepallidesserdi, mis kujutas endast kaasaegset improvisatsiooni klassikalise lumepallisupi teemadel. Lapsepõlvemaitsete taas elustamine garanteerib edu, teavad ilmselt kõik kokad ja restoraniomanikud ning loomulikult suutis ka Lucca minu lapsepõlve lemmikroaga mu südame võita. 
Kuna Lucca pole ainult restoran, vaid ka vinoteek, jätsin veinivaliku teenindaja hooleks ega pidanud kahetsema – soovitatud vein sobis nii eelroa kui ka pearoaga. Tänu coravin’ile on Luccas klaasikaupa veini pakkumise võimalus praktiliselt piiramatu. Selgituseks neile, kes selle veinimaailma viimase suurema uudisega veel pole kokku puutunud: coravin on avatud pudelis veini säilitamise tehnoloogia, mis võimaldab pakkuda restoranides kallimaid veine klaasi kaupa kartmata, et need avatuna seisma jäävad ja riknevad. 
Nagu ettekandja kinnitas, toob veini­äri kõik oma veinid välismaalt ise, eelistades neid, kes kuuluvad oma piirkonna parimate hulka. Valikus on Vana Maailma traditsioonilised veinimaad nagu Itaalia, Prantsusmaa, Hispaania ja Saksamaa, lisaks Portugal ja Austria. Niisamuti on nad ise maale toonud ka Itaalia külmpressitud õli, mineraalvee ja kohvi.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 09.12.24, 08:00
Wallester ühendab jõud MTÜ-ga Naerata Ometi, et toetada abivajavaid Eesti peresid
Eestis seisavad tuhanded lapsed ja pered silmitsi väljakutsetega, mida on raske ette kujutada. Üks väike heategu võib nende elus palju muuta. Sel aastal astus Wallester – innovaatiline finantstehnoloogia ettevõtte, mida tunnustati hiljuti Eesti edukaima idufirmana – olulise sammu ja asus partneriks MTÜ-le Naerata Ometi. Selle organisatsiooni eesmärk on tagada, et keegi ei peaks eluraskustega üksi silmitsi seisma.

Äripäeva TOPid

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele