Äripäev • 17 veebruar 2017

Äripäeva kujundus valiti parimate sekka

Äripäeva uus paberlehe kujundus, mis valiti Eesti parimate sekka.  Foto: Andras Kralla

Eesti Ajalehtede Liidu žürii valis mulluste parimate kujundustega ajalehtede sekka nii paberil kui ka veebis Äripäeva.

Ajalehtede kogukujunduses koosnes võistlustöö kahest terviklikust ajalehenumbrist. Suurte lehtede kogu kujunduses esitati kümme tööd. Žürii valis nominentideks Äripäeva, Õhtulehe ning Postimehe lisa Arvamus/Kultuur. Väikeste lehtede kogu kujunduses valis žürii finalistideks Pärnu Postimehe ja Saarte Hääle.

Veebikülgede kategoorias valis žürii nominentideks Õhtulehe mobiilse veebikülje ja Äripäeva veebikülje. Žürii märkis, et kõik osalenud veebilehed kasutavad halvasti loetavaid tekstikirju.

Digitaalsete üksikprojektide kategoorias valiti nominentideks Eesti Päevalehe/Delfi projekt „Mõjukad“ ja Äripäeva „Autorollo afäär“, mida saab vaadata siit.

Olemuslugude võistlustöödest valiti suurte lehtede parimateks Eesti Ekspressi lisas Areen ilmunud „Poiss“, LPs ilmunud lugu „Jüri Arrak: seksuaaltehnikat võivad kõik õppida, aga tähtis on leida sobiva energiaga partner“, Tartu Postimehes ilmunud lugu „Katkikistud laste kogu eluks kummitama jäävad mälestused“ ning Õhtulehes ilmunud „Eesti tippsportlaste vigastused: praeguste ja endiste ässade tagasilöögid“ . Väikeste lehtede olemuslugude kujunduses valis žürii nominentideks Virumaa Teatajas ilmunud loo „“Tänavakunstniku lõuend on sein“ ning Pärnu Postimehes ilmunud loo „Raudses rivis vanad autod“.

Avatud rühmas kandideerisid paberväljaannete erilahendused, rubriigikujundused, sektsioonide avaküljed ja muu, mis ei sobinud olemuslugude kategooriasse. Selles kategoorias valis žürii nominentideks Lääne Elu 31. detsembri lehe esikülje ja Tartu Postimehe „Eesti Rahva Muuseum avab uksed“.

Varem teatas Eesti Ajalehtede Liit pressifotode nominendid, kus sai nominatsioone Äripäeva fotograaf Andras Kralla. Üks foto näitab plastilise kirurgiakliiniku omanikku ja kirurg Jüri Kullamaad koos kliendiga pärast operatsiooni. Teine nomineeritud foto on seeriast, mis näitas, kuidas maksupettuses süüdistatud ning luksusliku eluviisi poolest tuntuks saanud ärimees Henry Kallas Harju maakohtu ette astus, käel 50 000 dollarit maksev kell ning kuldse kuue saanud mobiiltelefon.

Lisaks on Äripäeva börsitoimetust juhtiv Juhan Lang nominent noore ajakirjaniku kategoorias ja Äripäeva arvamustoimetuse juht Vilja Kiisler nominent parima arvamusloo kategoorias.

Millised nominendid pälvisid kuld-, hõbe- ja pronksauhinnad, avalikustatakse 3. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas toimuval pressipeol.

Žürii tööd juhtis Tartu Ülikooli ajakirjanduse õppetooli spetsialist ja kujundusekspert Roosmarii Kurvits. Žüriisse kuulusid vabakutseline kujundaja Margit Toovere, Eesti Ekspressi peakujundaja Tarmo Rajamets, Postimehe peakujundaja Jaanus Koov, Õhtulehe peakujundaja Risto Mandre, Äripäeva vanemkujundaja Ivar Kuldver ja Fookus Meedia juhataja Siim Saidla.

Hetkel kuum