Maksuamet alustas tulumaksu tagasimaksetega

Maksuamet kandis esimesed tulumaksutagastused juba inimestele üle.  Foto: PantherMedia/Scanpix
Äripäev • 21. veebruar 2017 kell 9:15

Ehkki ametlikult peaks maksu- ja tolliamet alustama enammakstud tulumaksu tagastamist alles nädala pärast, on amet alustanud juba esimeste ülekannete tegemist, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Maksu- ja tolliametile (MTA) saab eraisiku tulumaksudeklaratsiooni esitada alates 15. veebruarist. Amet on lubanud, et enammakstud tulumaksu tagasimaksetega alustatakse 27. veebruaril. Täna hommikul hakkasid aga esimesed deklaratsioonide täitjad juba oma arvelduskontodele rahatagastusi saama.

"Eile tegime esimesed 30 000 tulumaksu tagastamise otsust ning esimesed tagastused jõuavad inimeste pangakontole seega täna," kinnitas MTA kommunikatsioonijuht Rainer Laurits ERRi uudisteportaalile. Laurits lisas, et esimesel päeval saavad tagastuse 30 000 inimest ning järgmistel päevadel juba 60 000 inimest – see tähendab, et need, kel tuludeklaratsiooniga kõik korras, saavad oma enammakstud tulumaksu järgmise nädala lõpuks kätte.

Tuludeklaratsioone saab esitada 31. märtsini.

Hetkel kuum