Äripäev • 21 veebruar 2017

Savisaarest ei saanud Lasnamäe esinumbrit

Jaanus Mutli, Edgar Savisaar ja Arvo Sarapuu reklaamisid 2013. aasta valimiste ajal Hiiu staadioni avapidu.  Foto: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix

Eile valis Keskerakonna Tallinna nõukogu sügisestele kohalikele valimistele Mustamäe ja Lasnamäe linnaosa esinumbri. Üllatuslikult ei nimetatud Lasnamäe esinumbriks Edgar Savisaart.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas tegi ettepaneku nimetada Mustamäe ringkonna esinumbriks Tallinna linnapea kohuseid täitev Taavi Aas ning Lasnamäe ringkonna esinumbriks abilinnapea Mihhail Kõlvart. Tallinna nõukogu toetas mõlemat kandidaati, teatas Keskerakond.

Keskerakonna juhatuse liikme Olga Ivanova kinnitusel kandideeris partei Lasnamäe valimisringkonna esinumbriks ka Edgar Savisaar, kelle asemel aga osutus valitus erakonna aseesimees Mihhail Kõlvart, vahendas ERRi uudisteportaal.

"Täna (esmaspäeval - toim) hääletati Edgar Savisaar kandidatuur Lasnamäe valimisringkonna esinumbrist maha. Sellega näitas nii erakonna esimees kui ka Tallinna nõukogu, et Savisaart nendel vaja ei ole. Esinumbriks sai Mihhail Kõlvart, kes nüüd peab Savisaare valijale seletama, mis juhtus erakonnas. Palju õnne, Lasnamäe valija," kirjutas Ivanova oma Facebooki lehel.

Viimastel kohalike omavalitsuste valimistel aastal 2013 kogus Savisaar Lasnamäel 39 979 häält, Kõlvart 5307. Samas piirkonnas kandideerinud Jüri Ratase saak oli toona 8017 häält, mis oli selles valimispiirkonnas Savisaare järel teine tulemus.

Hetkel kuum