Äripäev • 22 veebruar 2017

Teeilmakeskus hoiatab: Eestisse jõuab tuisk

Kaks päeva enne vabariigi aastapäeva jõuab Eestisse tuisk.  Foto: Andras Kralla

Teeilmakeskus andis hoiatuse: täna õhtuks levivad lumesadu ja tuisk üle Eesti, tuulepuhangud rannikul ulatuvad 25 m/s. Teeolud muutuvad keeruliseks.

Lõuna paiku hakkab saartel lund sadama, õhtuks laieneb sadu mandrile ja muutub tihedaks, tuiskab. Lääne pool läheb sadu üle lörtsiks, saartel sajab hilisõhtul ka vihma. Õhutemperatuur on –1..–4, õhtul tõuseb saartel ja läänerannikul üle 0°C.

Ööl vastu vabariigi aastapäeva ehk reede öösel madalrõhkkond kaugeneb ja sajupilved eemalduvad. Tuul nõrgeneb, õhutemperatuur on –4..–10°C. Päevaks jõuab üle Läänemere uus madalrõhkkond ja liigub tänastel andmetel üle Leedu ja Läti itta. Eesti lõunaserva võib tihedam lumesadu jõuda. Tuul puhub põhjakaarest ja on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on 0..–2, Edela-Eestis kuni +1°C.

Laupäeval ulatub Eesti kohale madalrõhkkonna serv, sajab nõrka lund. Pühapäeval madalrõhkkonna mõju väheneb ja suuremat sadu ei tule, üksikutes kohtades võib nõrka lund pudeneda.

Hetkel kuum