Harro Puusild • 28. veebruar 2017 kell 14:45

Kadri Simson: Eesti jõukus sõltub tööstusest

Kadri Simson  Foto: Andres Haabu

Eesti jõukus sõltub tööstussektorist ja seetõttu tuleb tööstuse arengut soodustada näiteks maksuerisustega, ütleb majandus- ja taristuminister Kadri Simson.

Simson nentis, et tööjõu koolitamine ja vajalike õpisuundade sisseseadmine on aeganõudev ja kannab vilja kauges tulevikus, aga tööstussektorit saab ka kiiremini aidata. „Üks selline võimalus on teha maksuerisusi suure energiatarbimisega tööstusettevõtetele, muutes elektri ja gaasi neile odavamaks. Selline idee on valitsuses arutelu all olnud ja loodan, et see mõte saab reaalsuseks,“ kirjutas Kadri Simson 23. veebruaril Äripäeva vahel ilmunud tööstuse erilehes.

Simson lisas, et praegu on Eesti tööstusettevõtted võrreldes naaberriikide konkurentidega ebasoodsas olukorras, sest suure energiaintensiivsusega tootmisele ei ole Eestis erisusi rakendatud. „See pärsib tegutsevate ettevõtete laienemist ja uusi investeeringuid Eestisse.“

„Tööstussektor moodustab väga suure osa Eesti majandusest ja ekspordist. Kui otsime Eesti tööstuse kasvumootoreid, siis neidki tuleb otsida eelkõige eksportivate ettevõtete seast. Eesti jõukus sõltub tööstussektori käekäigust. Seetõttu on tähtis, et leiaksime lahendusi tööstuse arengul ees seisvatele takistustele,“ märkis Simson.

Loe Kadri Simsoni pikemat kommentaari Äripäeva teemaveebist tööstusuudised.ee

Hetkel kuum