Kaupmehed: tulemustasu on kõva motivaator

Tulemustasu on jaekaubanduses lisaks palgale oluline motivatsioonipaketi osa.  Foto: PantherMedia/Scanpix
Maarit Eerme • 2. märts 2017 kell 14:45

Millised on jaekaupmeeste motivatsioonisüsteemid ning mida need sisaldavad. Bauhof, Goldtime ja Maxima ütlevad, et motivatsioonipaketi oluline osa on palk ning tulemustasu.

Bauhofi teenindaja palk koosneb põhipalgast ning tulemustasust. Ettevõtte jaemüügidirektori Marje Udrase sõnul on tulemuspalga osa kogupalgast 30%. „Kaupluseteenindajate tulemuspalk sõltub otseselt käibe ja müügikasumi eesmärkide täitmisest,“ selgitas ta.

Bauhof mõõdab iga kuu klientide tagasisidet saaliteenindajatele ja kassapidajatele. „Klientide tagasiside professionaalsuse, viisakuse ja sõbralikkuse kohta mõjutab ka meie inimeste tulemuspalka,“ ütles Udras. Samuti kehtivad ettevõtte töötajatele lisasoodustused. Töötajaid peetakse meeles nii rõõmsamate kui raskemate perekondlike sündmuste korral, näiteks makstakse abiellumis- ja sünnitoetust, laste kooliminekutoetust ja matusetoetust. Samuti premeerib Bauhof staažikamaid töötajaid.

Loe Äripäeva teemaveebist kaubandus.ee, milline motivatsioonisüsteem Goldtime'il ja Maximal. 

Hetkel kuum