Märt Belkin • 15. märts 2017 kell 13:06

Hanschmidt jäi TREV-2st ilma

Baltcapi juhtivpartner Martin Kõdar  Foto: Raul Mee

Konkurentsiamet andis kolmapäeval investeerimisfirmale Baltcap loa osta tee-ehitaja TREV-2, mida soovis varem osta ka Ain Hanschmidti, Kalev Järvelille ja Enn Pandi firma Infortar, ent Baltcapi eelisostuõiguse tõttu jääb see tehing sõlmimata.

Baltcap Private Equity L.P sai konkurentsiametilt loa osta Rootsi fondilt East Capital Explorer 38,3-protsendiline osalus tee-ehitusfirmas. Baltcapi enda osalus firmas on seni olnud 36,3 protsenti.

Baltcapi juhtivpartneri Martin Kõdari sõnul on edasisi samme veel vara kommenteerida. "Konkurentsiameti nõusolek on nüüd käes, eks edasisest sammudest informeerime sobival hetkel," rääkis ta. Kindlasti ei tähenda konkurentsiameti heakskiit aga tehingu automaatset jõustumist.

"Osteti ära," ütles Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidt ja lisas, et investeerimisfirmal polegi selle tehingu asjus nüüd midagi ette võtta. "Me ei saa midagi teha, kui keegi ei müü," rääkis ta. Hanschmidti sõnul arvas Infortar tegelikult juba varem, et asjad nii lähevad ja Baltcap eelisõigust kasutab.

Vaata lisaks Infopangast

TREV-2 Grupp AS

Infortar AS

Varem on spekuleeritud, et Baltcap võiks soovida TREV-2 Gruppi pärast ostu edasi Infortarile müüa. "Seda ei saa kuidagi kommenteerida," ütles BaltCapi partner Kristjan Kalda märtsi alguses Äripäevale ja ütles, et firma on Infortariga igasuguseid asju arutanud.

Hetkel kuum