• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Danske konkurendid kaarte ei ava

  Rahapesuskandaali mässitud Danske Bank tahab loobuda Eesti jaepanaganduse ärist, nagu läks jaepanganduse osa müüki ka Lätis ja Leedus.

  Kes oleksid nõus Danskega tehingu sõlmima, ei ole veel selge. Siinsed turuliidirid oma kaarte lõpuni ei ava.
  Krediidipanga, tulevase Coop Panga nõukogu esimees Jaanus Vihand ei soovinud esmalt Danske jaepanganduse müügi teemal kommentaare anda. “Meil ei ole midagi öelda. On vähetõenäoline, et ka hiljem on. Siin on rida põhjusi, ma ei tahaks hakata neid lahkama,” selgitas Vihand, miks Danske jaepanganduse ostmine ei ole hetkel siiski usutav. “Me ei ole Danskega mingeid vestlusi sel teemal pidanud,” märkis ta.
  Ülemaailmne uurivate ajakirjanike rühm koostöös Venemaa ajalehega Novaja Gazeta avaldas kolm aastat kestnud uurimistöö tulemused sellest, kuidas rahvusvahelised pangad pesid 20,8 miljardit dollarit Venemaa raha.
  Eesti pankade kaudu liikus Postimehe teatel kokku 1,6 miljardit dollarit kriminaalse päritoluga raha, millest lõviosa liikus läbi Danske panga Eesti filiaali. Kas sel põhjusel lahkus 2015. aastal ametist panga varasem juht Aivar Rehe, pank ei kinnita ja Rehe ise lükkas Postimehega rääkides need seosed igatahes tagasi.
  Skandaal mõjutab
  See, et Danske on rahapesuskandaali segatud, võib Vihandi sõnul siinse jaepanganduse müügis rolli mängida. “Milleks on vaja suurele Skandinaavia peakontorile väikest tüütut tütarfirmat, mis raha väga palju ei teeni ja mille seljas on skandaalid. Kindlasti mõjutab,” lausus Vihand.
  Danske Banki pressiesindaja Kenni Leth kinnitab sealjuures, et skandaal ei ole põhjus, miks jaepangandus müüki läks.
  Eelmisel aastal ostis Danske Leedu ja Läti jaepangaduse Swedbank. “Eesti jäi tookord kõrvale. Arvan, et see seis on enam-vähem sama,” kommenteeris Swedbanki juht Robert Kitt. “Lihtsalt jäime kõrvale. Meie turuosa on Eestis ka nii suur, et ei ole mõistlik, kui üks pank veel midagi suurendaks. Meil on niigi tööpõldu, mida künda.”
  Danske rahapesuskandaali sattumist ei soovinud Kitt kommenteerida.
  LHV juht Erki Kilu vältis teema kommenteerimist. “Nagu oleme ka varem öelnud, siis sellistele küsimustele ei ole börsiettevõttena võimalik meil niisama lihtsalt vastata,” ütles ta.
  Taani majanduslehele Börsen selgitas Danske Banki plaane ettevõtte pressiesindaja Kenni Leth. „Oleme just Lätis ja Leedus oma jaepanganduse Swedbankile ära müünud. Meie jaepanganduse Eesti haru on osa panga tegevusest, mis ei ole tuumiktegevus, ja on müügis,“ ütles ta.
  Tegemist ei ole esimese lähiaja müügitehinguga. Müügiks on läinud ka pensionifondid – läinud aasta jaanuaris selgus, et Danske Banki varahaldusettevõtte Danske Capital ASi aktsiad liikusid täies mahus ASile LHV Varahaldus.
   
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Eesti saab leevendada inflatsiooni mõju, hinnatõusu ennast pidurdada on raske
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.