Äripäev • 29. märts 2017 kell 14:13

Maksupetisest ehitusettevõtja võeti vahi alla

Käerauad  Foto: epa

Täna vahistati prokuratuuri taotlusel ehitusettevõtja, kes esitas osaühingu juhatuse liikmena maksuhaldurile teadlikult valeandmeid ning varjas oma maksukohustust arvatavalt üle 190 000 euro ulatuses.

Prokuratuuri teatel esitas 31aastane ehitusettevõtja oma raamatupidaja ja veel ühe isiku kaasaaitamisel maksuhaldurile teadlikult valeandmeid oma OÜ jaanuari 2016 kuni jaanuari 2017 käibedeklaratsioonides ja tuludeklaratsioonides, eesmärgiga vähendada maksukohustust esialgsetel andmetel enam kui 190 000 euro ulatuses.

Viru ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokuröri Rita Hlebnikova sõnul on tegemist ettevõtjaga, kes pani toime maksusüüteo ning võib jätkata uute samalaadsete kuritegude toimepanemist. "Prokuratuuri hinnangul võib kahtlustatav vabaduses viibides jätkata uute samalaadsete kuritegude toimepanemist, hoiduda menetlusest ja kõrvaldada ning hävitada veel kogumata tõendeid," kommenteeris ringkonnaprokurör.

Viru maakohus leidis, et prokuröri taotlus on põhjendatud ning võttis mehe vahi alla. Kriminaalmenetlust viib läbi maksu- ja tolliameti uurimisosakond ning juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Maksuhaldurile andmete esitamata jätmise või valeandmete esitamise eest maksu- või kinnipidamiskohustuse vähendamise või tagastusnõude suurendamise eesmärgil (kui sellega varjatakse maksu- või kinnipidamiskohustust või suurendatakse alusetult tagastusnõuet suurele kahjule) karistatakse rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Hetkel kuum