EKRE tõusis, Reform vajus

EKRE juhid, isa-poega Mart ja Martin Helme.  Foto: Erik Prozes
Äripäev • 17. aprill 2017 kell 9:35

Aprillis kasvas kuu varasemaga võrreldes enim toetus Eesti Konservatiivsele Rahvaerakonnale (EKRE) ja langes Reformierakonnale, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute ASi 1005 vastajaga üle-eestilisest küsitlusest.

Kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks EKRE-le hääle 13 protsenti valimisõiguslikest kodanikest. EKRE toetus kasvas märtsiga võrreldes 5 protsendipunkti võrra ja see tõstis nad erakondade populaarsusedetabelis kolmandale kohale, vahendas ERRi uudisteportaal.

Sama palju kui kasvas EKRE toetus, langes Reformierakonna toetus. Reformierakonnale lubas anda oma hääle 20 protsenti vastanutest ehk 5 protsendipunkti võrra vähem kui märtsis.

Jätkuvalt populaarseim erakond on Keskerakond 30protsendise toetusega (märtsis 29 protsenti). Sotsiaaldemokraatlik Erakond säilitas märtsikuise 11protsendise toetuse, kuid langes EKRE tõusu tõttu neljandale kohale.

IRLi toetus kasvas 8 protsendile, Vabaerakonna toetus oli 7 protsenti, selgub küsitlusest.

Valitsuskoalitsiooni moodustavate Keskerakonna, SDE ja IRLi summaarne toetus oli aprillis 49 protsenti. Opositsioonilisi Reformierakonda, EKREt ja Vabaerakonda pooldas 40 protsenti.

Vaata erakondade reitingu muutusi lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Hetkel kuum