Sirje Rank • 20. aprill 2017 kell 9:45

Soome hindas datakeskuste potentsiaali – 33 000 töökohta

Foto: Scanpix/Reuters

USA tehnoloogiahiiu Google'i tellitud analüüsi järgi võib andmekeskustest saada Soome majanduses haru, mis 2025. aastaks annab tööd 33 000 inimesele ja toob SKPsse 2,3 miljardit eurot, vahendas Kauppalehti.

Uuringu koostas Copenhagen Economics koostöös Soome peaministri kantselei ning töö- ja majandusministeeriumiga. Raportis sisalduvad ka konkreetsed soovitused Soome riigile – näiteks millist hariduslikku ettevalmistust see eeldaks.

„Uuring näitab, et 2009. aastast, mil Google investeeris Hamina datakeskusesse 800 miljonit, on aastas loodud keskmiselt 1600 töökohta,“ ütles Google’i Hamina andmekeskuse juht Arni Jonsson. Majanduslik mõju on 660 miljonit eurot.

Hiljuti teatas suurtest investeeringutest Põhjalas ka Amazon.

Hetkel kuum