Äripäev • 5. mai 2017 kell 9:13

Riigi riskiraha hakkab valitsema Tera Ventures

Riskiraha  Foto: PantherMedia/Scanpix

Eesti Arengufond, selle investeerimisettevõte SmartCap ja Tera Ventures sõlmisid 3. mail lepingu, millega läheb riigi otseinvesteeringute portfell ja jätkuinvesteeringuteks täiendava kapitali juhtimine üle erafondivalitsejale Tera Ventures.

Riik jätkab riskikapitali pakkumist fondiinvestorina läbi KredExi hallatavate fondide, selgitas ettevõtlus- ja IT-minister Urve Palo.

Riik on Eesti Arengufondi ja SmartCapi vahendusel aastatel 2007-2017 panustanud riskikapitali-investeeringutesse ligi 33 miljonit eurot. Sellest summast on arendatud ja müüdud näiteks Fits.me, Vitalfields ja GrabCAD. Üleantavas portfellis on 12 ettevõtet, nende seas Cleveron, Jobbatical, Lingvist, Monese ja Realeyes, loetles Palo. 

Eesti Finantsinspektsioon registreeris aprillis uue investeerimisfondide seaduse alusel Tera Ventures’i fondi Eesti esimese usaldusfondina. Tera Ventures investeerib loodud fondi ka ise ning juhib seda turutingimustel, vahendab SmartCap oma pressiteates.

Tera Ventures OÜ on 2016. aasta juulis loodud ettevõte, mille tegevusvaldkonnaks on fondide juhtimine ning mille tegevjuhtkonnas on James Patrick McDougall, endine SmartCapi investeeringute haldur Stanislav Ivanov (kes kuulub näiteks ka Cleveroni ja Jobbaticali nõukokku) ning endine Arengufondi investeeringute haldur Andrus Oks.

Hetkel kuum