Fotod ja video: beebipoodi pidanud spioon kohtu ees

08. mai 2017, 18:37
Vene kodanik Artjom Zinchenko mõisteti viieks aastaks vangi.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170508/NEWS/170509748/AR/0/Artjom-Zinchenko.jpg

Harju maakohus mõistis täna Eesti-vastases kuriteos süüdi Venemaa relvajõudude kindralstaabi luurepeavalitsuse ehk GRU kasuks luuranud Vene kodaniku ja saatis ta viieks aastaks vangi.

Riigiprokuratuuri süüdistuse kohaselt värbas GRU Artjom Zinchenko (30) 2009. aastal ning alates 2013. aastast kuni tema kahtlustatavana kinnipidamiseni osales ta aktiivselt Eesti julgeoleku kahjustamisele suunatud GRU agentuur-operatiivtöös, vahendas ERR.

Peamiselt oli tema ülesanne koguda teavet riigikaitseliste objektide ja elutähtsat teenust tagavate objektide kohta Eesti Vabariigi territooriumil, aga ka näiteks kaitseväe ja Kaitseliidu sõjaliste liitaste tehnika liikumise kohta Eestis. Kogutud teavet ja esemeid edastas Zinchenko korduvalt ja perioodiliselt GRU töötajatele nii sidevahendite kaudu kui ka Peterburis toimunud kohtumistel.

Zinchenko on Vene Föderatsiooni kodanik, kes elab Eestis elamisloa alusel alates 2013. aastast. Infopank.ee andmetel kuulub talle ettevõte Dana Investment OÜ, mis peab beebikaupade internetipoodi emamaailm.ee. Loe pikemalt siit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    08. May 2017, 18:37
    Otsi:

    Ava täpsem otsing