Panditulumaksu senisel kujul ei tule

19. mai 2017, 17:42
Rahandusminister Sven Sester ja peaminister Jüri Ratas valitsuse pressikonverentsil.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170519/NEWS/170519584/AR/0/Sven-Sester-Jüri-Ratas.jpg

Valitsuskoalitsioon tegi avalduse seoses maksuaruteludega, mis viimastel päevadel IRLi esimehe Helir-Valdor Seederi eestvedamisel teemaks on olnud, ja peaminister Jüri Ratas teatas, et muudatused tulevad ühisdeklaratsioonides ja panditulumaksu senisel kujul ei tule.

"Panditulumaksu sellisel kujul nagu on, ei tule. Küll aga Eestis teenitud kasumi väljaviimine maksuvabalt pole aktsepteeritav ja selleks tuleb teha muudatused seadusandluses," vahendas ERR.ee peaministri sõnu.

SDE esimees Jevgeni Ossinovski kinnitas, et ühisdeklaratsiooni ja panditulumaksu teemal on koalitsioon jõudmas põhimõttelistele kokkulepetele ning nüüd on küsimus vajalikes katteallikates, mis täpsustuvad IRLi uue esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul nädala jooksul. Seeder ütles, et need ei tule uute maksude kehtestamisega, vaid kulude kokkuhoiuga.

Kokkuleppele ei jõutud, kuid arutati ka magusamaksu ja pakendiaktsiisi teemal, mida Seederi sõnul vaadati üle, kas seda on võimalik tühistada või muuta nii, et ta oleks ettevõtjatele rohkem vastuvõetav. Läbirääkimised jätkuvad nädala pärast pühapäeval.

Loe pikemalt ERRist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    19. May 2017, 17:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing