Mait Kraun • 25. mai 2017 kell 18:53

Toidukaupade müüja on hädas konkurentsiga

Toidukaubad  Foto: Raul Mee

Toidukaupade jaemüüja Virma M.T. tulemused olid kehvemad kui 2015. aastal, sest konkurents turul on suur.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et jaemüügiga tegeleva Virma M.T. OÜ käive langes 2016. aastal (võrreldes eelneva aastaga) 4 protsenti, 3,003 miljoni euroni. Ärikasum vähenes seejuures 2409 euro võrra, 8442 euroni.

Keskmine töötajate arv tõusis 2016. aastal 2 võrra, 29ni. Käive töötaja kohta langes 10 protsenti 103 552 euroni. Keskmine brutotasu vähenes 2 protsenti 792 euroni kuus. Juhatusele maksti töötasusid kokku 15 473 eurot.

 

„Müügitulu vähenemise üks põhjuseid oli seotud HKScan Estonia AS kauba taara rahalise arvelduse lõppemisega,“ kirjutas firma oma tegevusaruandes. Tulemusi mõjutasid ka hindade muutus turul, seadusandlus ja kohaliku turu areng. „Toidu- ja tööstuskaupade hinnad on viimase kümne aasta kallinenud, aga tugeva konkurentsi tõttu siseturul tuleb hinnad hoida suhteliselt madalal.“

„Virma M.T. OÜ põhieesmärgiks järgmisel majandusaastal on teenuste turupositsiooni säilitamine ja kindlustamine olemasolevatel turgudel. Võimaluse korral seadmete ja inventari täiendamine ning olemasoleva tööjõuressursi efektiivsem kasutamine,“ kirjutas ettevõtte juhtkond.

Ettevõtte omanikud on Tõnu Taal ja Tarmo Taal (kummalgi 50 protsenti). Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Hetkel kuum