Äripäev • 2 juuni 2017

Aasta ettevõte süttis põlema

Jüri alevikus põles Hekoteki angaar  Foto: Päästeamet

Mullu aasta ettevõtteks tunnistatud masinaehitusettevõtte Hekotek tehases Jüri alevikus süttis täna angaar.

Täna kell 10.57 teatati häirekeskusele, et Lehmja külas Põrguvälja teel põleb angaar. Inimesed ohus pole, küll aga on hoones kemikaalid, teatas päästeamet oma Twitteri-lehel. Põlema süttis plekist angaari isolatsioon. Tuulega levis suits Jüri aleviku suunas, mistõttu palus amet elanikel uksed-aknad kinni hoida ja ventilatsioon välja lülitada.

Hekoteki juhatuse esimees Heiki Einpaul ütles Postimehe vahendusel, et õnneks keegi ettevõtte töötajatest majas sees ei olnud. "Hoone on püsti. Mingeid inimkahjusid ei ole, materiaalseid kahjusid hakkame kokku lugema pärast seda, kui oleme selle probleemi lahendanud ja ära kustutanud," lausus ta. Seda, miks tulekahju puhkes, Einpauli sõnul veel teada ei ole. Hoone oli kindlustatud.

Postimehele teadaolevalt põles värvimisruum, mis sai nii palju kahjustada, et Einpauli sõnu on see vaja uus teha. Väidetavalt võis tuli alguse saada ehitustöödest.

Põlengule pandi piir kell 14.43, päästeameti teatel on sündmuskoha läheduses eelnevast oluliselt vähem suitsu.

Hetkel kuum