Liina Laks • 8. juuni 2017
Jaga lugu:

Trumpi tütre Hiina-äri sattus spionaažiskandaali

Ivanka Trump  Foto: Reuters/Scanpix

Hiina politsei võttis kinni kolm detektiivi, kes uurisid väidetavalt Ivanka Trumpi kingabrändi varustajat, eesmärgiga hankida välismaisele ettevõttele tööstussaladusi, teatas uudisteagentuur Bloomberg.

Uudisteagentuuri andmetel olevat Su Heng, Hua Haifeng ja Li Zhao osüüdistuse järgi kasutanud kellades olevaid fotoaparaate, et teha pilte Ganzhou linnas asuvas vabrikus, samuti olevat nad saanud enda valdusesse ettevõtte dokumente. New Yorgis asuv China Labour Watch väitis, et mehed tegutsesid tööliste õiguste grupi heaks ning uurisid Huajian Groupi tehaste töötingimusi.

Kolm detektiivi võeti kinni möödunud kuul, kui nad uurisid parasjagu töötingimusi Huajianis, mis valmistab jalanõusid Ivanka Trumpi kingabrändi jaoks. China Labour Watch teatas, et nad on uurinud töötingimusi kokku 15 vabrikus, mis Ivanka Trumpile erinevaid tooteid valmistavad. Organisatsioon saatis aprillis kirja Trumpile, et too reageeriks vabrikutes toimuvatele tööõiguse rikkumistele.

USA palus teisipäeval mehed vahi alt vabastada, kuid Hiina välisministeeriumi kõneisik Hua Chunying teatas, et tegu on „siseasjaga“, millesse ükski teine riik sekkuda ei saa.

Jaga lugu:
Hetkel kuum