Pevkur kaitseb Pallingut

Reformierakonna juht Hanno Pevkur Kalle Pallingu topeltmängu ei kritiseeri.  Foto: Andras Kralla

Reformierakonna juht Hanno Pevkur Kalle Palingu huvide konflikti Eesti Energias sisuliselt ei kommenteeri ja toob Pallingu kombel välja vaid selle, et on positiivne, kui Eesti ettevõtetel tekivad võimalused nii suures mahus väljapoole Eestit midagi müüa.

"Selle teema selgitamine on asjaosaliste endi teha. Üldisemalt kommenteerides on minu hinnangul positiivne, kui Eesti ettevõtetel tekivad võimalused nii suures mahus väljapoole Eestit midagi müüa. Eesti majanduse kasvule tulevad sellised kontaktid vaid kasuks," teatas Pevkur Reformierakonna pressiesindaja Silver Puki vahendusel kirjalikult.

Äripäev kirjutas täna, et reformierakondlane Kalle Palling aitas Eesti Energia nõukogus istudes varjatult kaasa riikliku energiahiiu suurima konkurendi Viru Keemia Grupi (VKG) ärihuvidele, vahendades viimasele paar aastat tagasi ahvatlevat, umbes 13 miljoni euro suurust aheraine tehingut, mida samal ajal jahtis ka Eesti Energia.

Pallingu läbikäimine VKG suurima omaniku Priit Piilmanniga pole olnud saladus, küll aga taoline otsene huvide konflikt. Vähemalt riigifirma meediasuhete juht Kaarel Kuusk vahendas, et Eesti Energiale tuli Pallingu taoline käitumine üllatusena. Eesti Energia ei olnud Pallingut kuidagi volitanud konkurendiga suhtlema ja selleks puudus mõistagi ka vajadus, kuna sama tuluvõimalust jahtisid mõlemad omaette.Alates 2009. aastast Eesti Energia nõukokku kuulunud Palling tutvustas isiklikult 2014. aasta oktoobris VKG juhtidele aheraine müümise võimalust Jan De Nulile. Novembris 2014 külastas Palling koos Jaanus Rahumäe ja Jan De Nuli kontserni Belgias töötava kivimaterjali hankimise juhi Peter Van de Veldega VKGd. Palling kommenteeris, et tema roll piirdus esmaste kontaktide loomisega, kuid jättis hulgale Äripäeva küsimustele sisuliselt vastamata.Loe pikemalt artiklist "Kalle Pallingu topeltmäng Eesti Energia nõukogus".

Hetkel kuum