Uus platvorm aitab teha firma rahaks

Ettevõtja ja portaali asutaja Timo Tirsi sõnul on plaanis kindlasti uutele turgudele laieneda.  Foto: Shareswall
Urmo Andressoo • 12. juuni 2017 kell 15:15

“Me peame loomulikuks, et autot ostes läheme internetiportaali pakkumisi vaatama, kuid firmade puhul ei ole seni piisavalt tugevat ja turvalist keskkonda tekkinud,” ütles tänasest turule tulnud müügiplatvormi Shareswall asutaja Timo Tirs.

Kuulutuste platvormi ajendas Tirsi sõnutsi looma just tõsiasi, et ettevõtete ostmine ja müümine jääb tegemata tihti seetõttu, et inimesed ei tea, kust leida ostjaid, müüjaid või investoreid. Tirs lisas, et platvorm pakub ettevõtjatele lisaks firma müümisele või osaluse rahakstegemisele võimalust leida toetust laienemiseplaanidele. “Näiteks võib inimesel olla üks restoran, kuid ta sooviks leida äripartnereid ning lisaraha, et laieneda viide-kuude linna üle Baltikumi,” illustreeris ta.

„Peamise väljakutsena näeme mõttemaailma muutmist, et OÜ omandus ei pea olema midagi sellist, millega ei ole võimalik kaubelda,“ sõnas Tirs. Portaal on mõeldud peamiselt väike- ja keskmise suurusega ettevõtetele.

Tänaõhtuse seisuga on portaalil müügis kolmeteistkümne Eesti ettevõtte osalus. „Eesti portaal valmis mõned päevad varem ja seetõttu on saanud seda rohkem ette valmistada. Läti ja Leedu alustavad aktiivsemat müüki sel nädalal,“ selgitas Tirs. Tema sõnul on Balti turul eesmärk testida keskkonna toimivust ning aegamööda täiendada portaali võimalusi. Kindel plaan on haaret laiendada, rõhutas ta.

Lai spekter

Portaali kallima hinnalipikuga ettevõte on praegu Türi-Allikul asuv Veski-Silla hotellikompleks, mille saab kätte 2 360 000 euro eest. Lisaks hotellile on näiteks müügiks veel puidutehas, pulmakleidiäri ja autotöökoda.

Hetkel kuum