Idufirmad said tasuta lepingupõhjad

16. juuni 2017, 15:13
Startup Estonia juht Mari Vavulski
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170616/NEWS/170619794/AR/0/AR-170619794.jpg

Riskikapitalistid, Startup Estonia ja advokaadibürood panid ühiselt kokku 15 tüüpilist lepingupõhja, mida idufirmad tegevust alustades või raha kaasates tasuta kasutada saavad.

Paketis on 15 dokumenti, mida läheb vaja tegevuse alustamisel ja esimeste investorite kaasamisel vaja läheb, teatas riskikapitaliste ühendav organisatsioon EstVCA, mis koostöös Startup Estonia programmiga dokumendibaasi kokku pani.

"Korrektsed lepingud ja dokumentatsioon on sageli idufirma loomisel asi, millega jäädakse hätta, sest teadmisi ja oskusi selles vallas napib," ütles pressiteate vahendusel Startup Estonia juht Mari Vavulski, kelle hinnangul muudab dokumendibaas Eesti startup-keskkonna atraktiivsemaks.

Dokumendibaasi valmistas ette EstVCA õiguskomitee, kuhu kuuluvad suuremate advokaadibüroode esindajad. Komitee juht Antti Perli advokaadibüroost Ellex Raidla märkis, et lepinguid valmistati ette aasta aega ning idufirmade standardsete õigusküsimustel lahendamine peaks nüüd lihtsamaks muutuma.

"Lähtusime dokumendipaketi koostamisel maailma, peamiselt USA ja Ühendkuningriigi parimatest praktikatest," rääkis Perli. Komitee plaanib lepingupõhjasid vastavalt tagasisidele ja turupraktika muutumisele tulevikus uuendada ja täiendada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. June 2017, 15:13
Otsi:

Ava täpsem otsing