Märt Belkin • 27 juuni 2017

Ukrainlased panid Eesti toidukullerisse raha

Toit.  Foto: Andras Kralla

Toidukuller Mychef.ee müüs enamusosaluse ka Baltikumis tegutsevale Ukraina firmale eda.ua, mis süstib siinsesse ärisse poole miljoni euro jagu investeeringuid.

Vaata ka Infopangast:

JTEPARTNERS OÜ

Praegu läks müüki suurosalus, aga paari aasta pärast väljutakse tõenäoliselt firmast täielikult, rääkis Mychef.ee peremees ja portaali käitava osaühingu JTEPartners juhatuse liige Tanel Ader. "Paari aasta pärast ilmselt paneme asja kogu grupiga müüki. Rahvusvahelised väga suured ettevõtted on juba huvitatud."

Praegu ostis osaluse Ukraina toidukulleriportaal eda.ua, mis tegutseb ka teistes Balti riikides. Müügihinda osapooled välja ei ütle. Tehingu suurusjärgust annab aimu aga asjaolu, et ukrainlased võtsid tehinguga kohustuse investeerida Eestisse pool miljonit eurot äri ja tarkvara arendamiseks.

Eesti turul on juba ligi 25 toidukulleri teenust pakkuvat ettevõtet. Mychefi peremees Ader nentis pressiteates, et firma teekond esimese suure tähiseni ning välisinvestorite kaasamiseni polnud just lust ja lillepidu.

Aderile lisaks on toidukulleri osanikud John Adrien Hynes läbi oma firma Ironbank Enterprises ning helilooja Eugene Birman.

Hetkel kuum