Äripäev • 29. juuni 2017 kell 10:30

Euroala majanduskindlus kümnendi tipus

Foto: Reuters/Scanpix

Värske uuring näitab, et Euroopa elanike majanduslik kindlustunne on sama kõrgel kui enne viimast suurt majanduskriisi, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.

Tarbijakindluse indeks tõusis juunis 111,1 punktile – mais oli näitaja veel 109,2 punkti. Sellega on Euroopa tarbijate kindlus jõudnud kriisieelsele tasemele. Tööstuse poolelt tõstsid optimismi suurenenud tellimusmahud. Tarbijate meeleolu parandasid aga majandusliku olukorra paranemise ja tööpuuduse vähenemise väljavaade. Kõige rohkem kasvas optimism Saksamaal, Prantsusmaal ja Hollandis, kuid itaallaste meeleolu jäid maiga võrreldes muutumatuks.

Euroopa Keskpanga juht Mario Draghi ütles sel nädalal, et näeb samuti euroala majanduse paranemist, mis tähendab, et „instrumente peaks muutma“. Keskpanga nõukogu kohtub 20. juulil, mil selgub, kas Draghi hakkab senist suunda – ja võib-olla ka intressimäärasid – muutma.

Hetkel kuum