Äripäev • 14. juuli 2017 kell 12:09

Haldusreform jõudis lõpule

Haldusreform  Foto: Miguel Alvarez

Tuginedes elanike küsitlusele kinnitas valitsus otsuse, mille järgi hakkab Setomaa vald kuuluma Võru maakonna koosseisu. Sellega on vastu võetud kõik haldusreformi territoriaalse korralduse valitsuse tasandi otsused.

„Möödunud nädalal otsustas valitsus küsida kohalikult rahvalt, millisesse maakonda nad Setomaa valla elanikena kuuluda tahavad. Küsitlusel osalenud inimestest 59,1 protsenti pooldas moodustatava Setomaa valla kuulumist Võrumaale. Küsitlustulemustele tuginedes tegi valitsus ka oma tänase otsuse,“ ütles peaminister Jüri Ratas pressiteates.

Setomaa valla maakondliku kuuluvuse määramisega on vastu võetud kõik haldusreformi territoriaalse korralduse valitsuse tasandi otsused. Pärast kohalike omavalitsuste valimistulemuse väljakuulutamist jääb Eestisse 79 kohaliku omavalitsuse üksust, 15 linna ja 64 valda.

Hetkel kuum