Citi: börsifirmade kasumiootused on kõrged

16. juuli 2017, 09:45
Aktsiagraafik New Yorgi börsil
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170716/NEWS/170719827/AR/0/AR-170719827.jpg

Juba küllaltki eakaks saanud aktsiaturgude pullidel ehk tõusule panustajatel ei ole enam nii palju indu kui karudel ehk langusele panustajatel. Kuid pullid tegutsevad ikka.

Sellise sõnumi andis Citibank. Panga teatel on aktsiaturgude tõusu elus hoidnud börsifirmade tulemustehooaja positiivsed ootused. Tõsi, osadel sektoritel on potentsiaali rohkem kui teistel, aga põhimõte jääb üldisel turul samaks.

Citi analüütikud ütlesid, et tsüklilised aktsiad on praegu paremad kui niinimetatud turvasadamaaktsiad (defensive stocks). Tsüklilised aktsiad peaksid kasu saama sellest, et 2017. aastaks oodatakse neile 18protsendilist kasumikasvu. Turvasadamaaktsiatele oodatakse 5protsendilist kasumikasvu. See tähendab, eti infotehnoloogia-, energia- ja finantssektori aktsiad on atraktiivsemad kui tervishoiu- ja kommunaalfirmade aktsiad.

Lisaks ootab USA pank, et valitsuste võlakirjade hinnalangus peaks peatuma, sest "väärtus võtab võimust". See võib pidurdada võlakirjade tootluse tõusu. Seda ajal, mil aktsiaturgude tootlused kasvavad. "Raske on näha, et investorid hakkaksid aktsiaid müüma ning turvalisemaid varasid ostma - mitte veel," ütles Citi analüütik Mark Schofield. "Aktsiaturgude pulliturg (tõusev turg) tundub olevat väsinud ja vana, aga see ei ole veel surnud."

Geograafiliselt peaks Euroopa ja Jaapani börsifirmade kasumid olema paremad. Suurbritannia osas on Citi negatiivselt meelestatud, sest poliitriskid kasvavad. Pank on arenevate turgude ja USA suhtes neutraalne.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. July 2017, 13:24
Otsi:

Ava täpsem otsing