Tallinn seljatas Stockholmi

17. juuli 2017, 10:53
Tallinnasse kruiisib Viking Line'i laevadega üha enam turiste.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170717/NEWS/170719787/AR/0/AR-170719787.jpg

Soomlaste tung Eestisse reisida kasvab üha – Helsingi sadama andmetel reisis esimese viie kuuga Tallinna üle 3 miljoni inimese, seevastu Stockholmi alla 900 000.

Kõrvutades reisijate arvu sekunditega ööpäevas, tuleb piltlikult öeldes Tallinnasse iga nelja sekundi tagant uus laevareisija Soomest. "Eestist on saanud meie elutuba," lausus Viking Line’i PR-juht Johanna Boijer-Svahnström Kauppalehtile.

Eelmisel aastal sõitis Viking Line’i laevadega Tallinnasse üle kahe miljoni inimese, Tallinki laevadega üle 5 miljoni inimese ja Eckerö Line’i omadega pea 900 000.

Väga heas tõusus on kruiisireisid, mida möönas ajalehele ka Tallink Silja tegevjuht Margus Schults. Ta ei usu, et odavate laevareiside aeg hakkaks mööda saama. "Piletite hindades on suur surve, hinnatõus oleks üsna raske," lausus ta.

Eckerö Line’i tegevjuhi ­Taru Keroneni sõnul ei saa Tallinna-reiside suurt populaarsust selgitada vaid Soome kasvava majandusega. "Just talvel, suvel ja sügisel minnakse Tallinnasse ennast värskendama," märkis ta. "Inimestel on mitu puhkuse eelarvet ja nädalaks välismaale minek erineb näiteks ühepäevasest Tallinna-kruiisist."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. July 2017, 10:59

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing