• Jaga lugu:

  Tere jätkab saneerimiskava pärast võitlust

  Tere nõukogu esimees Katre Kõvask (vasakult), Tere juhataja Margit Talts ja Farmi piimatööstuse juht Valdis Noppel pressikonverentsil.Foto: Andres Haabu

  Kohus otsustas täna Tere ASi saneerimiskava kinnitamata jätta, kuid Tere teatas, et kaebab esimese astme kohtuotsuse kindlasti edasi.

  Maag Grupi nõukogu esimees Roland Lepp teatas pressile, et kohtu otsus on Tere võlausaldajatele halb uudis. "Kuid kaebame kohtu otsuse kindlasti edasi ning usume, et kõrgema astme kohus kinnitab saneerimiskava,” ütles Lepp. “Saneerimiskava kinnitamine on Tere tulevikule äärmiselt oluline. Kui kohus saneerimiskava ei kinnita, järgneb suure tõenäosusega Tere pankrot, milles kaotab raha enamus võlausaldajaid ja põllumehi.”
  Tere nõukogu esimees Katre Kõvask lisas pressiteates, et Tere sai Maag Grupina tugeva kodumaise omaniku, mis tõi esmase stabiilsuse. "Ettevõtte edukas jätkumine on nii piimatootjate kui ka tarbijate huvides ning saneerimine on Terele parim võimalus, sest ettevõte ja selle töötajad on väärtus, mis peab säilima.”
  Kõvask ütles, et Tere võlad tekkisid eelmise omaniku otsuste tõttu ja kuigi Maag Grupp ostis kevadel Nordea ja DNB Pangalt Tere laenunõuded ja sai ettevõtte suurimaks võlausaldajaks, ootavad teised võlausaldajad, sealhulgas piimatootjad, endiselt oma raha. "Koos Maag Grupiga oleks saneerimiskava alusel võimalik tasuda võlad ning jätkata edukat tööd nii piimatöötluses kui ka -tootmises.”
  Tere saneerimismenetlus algatati Harju maakohtu määrusega mullu veebruaris. Sama aasta aprillis esitas Tere kohtule avalduse, et kinnitataks võlausaldajatel vastuvõtmata saneerimiskava.
  Sel kevadel valmistas Maag Grupp kohtule ette oma tahteavaldusest loobumise, et endiste suurimate võlausaldajate, Nordea ja DNB panga vastuhääled loetaks saneerimiskava poolthäälteks. Kohtunik Hannes Olev aktsepteeris 9. juunil tahteavaldusest loobumise ja määras uueks nõustajaks Aavo Koppeli.
  Nüüd otsustas kohus saneerimiskava kinnitamata jätta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.