Äripäev • 24. juuli 2017 kell 7:15

Järvelill hoopis vangerdas Tallinki aktsiatega enne börsiüllatust

Kalev Järvelill  Foto: Veiko Tõkman

Tallinki üks suuromanik Kalev Järvelill teatas nädalavahetusel Postimehele, et ei ole ettevõtte aktsiaid müünud, vaid kandis need need enne üllatavat börsiteadet ühelt kontolt teisele.

„Pärdiklill ei ole müünud Tallinki aktsiaid, tõstsin need teisele kontole (samuti Pärdiklille oma),“ vastas Järvelill Postimehe küsimusele, kas tema ettevõte Pärdiklill müüs ajavahemikul 3. kuni 14. juulini 1 420 879 aktsiat. 

Äripäev kirjutas reedel, et Tallinki nõukogu liige Kalev Järvelill müüs vahetult enne Tallinki rallit oma osaühingus Pärdiklill asuva aktsiapaki maha, finantsinspektsiooni sellest korrektselt teavitama. Samas, kuna aktsiad liikusid Nordea kliendikontole, mille puhul pole teada, kes selle taga on, siis on võimalik ka variant, et Järvelill liigutas taas aktsiad Pärdiklille kontolt mõne muu isikliku konto alla. Nüüd selguski, et tegu võib olla Järvelille kontoga.

Samas jäi vastuseta küsimus, miks sellist vangerdust oli vaja vahetult enne Tallinki üllatavat börsiteadet sellest, et firma otsib esialgu teadmata kujul uut tuumikinvestorit. Teade põhjustas laevakontserni aktsiahinna hüppelise kallinemise, kuid tegelikult on Tallinki aktsia käitunud ebaharilikult juba terve juulikuu. Tallinki aktsionär Aivar Sõerd ja mitmed teised investorid tunnistasid, et neid võttis kukalt kratsima juba see, kui Tallink oma ex-dividendi kuupäeval ei kukkunud, vaid võttis üsna stabiilselt suuna üles.

 

Hetkel kuum