• Jaga lugu:

  Järvelill hoopis vangerdas Tallinki aktsiatega enne börsiüllatust

  Kalev JärvelillFoto: Veiko Tõkman

  Tallinki üks suuromanik Kalev Järvelill teatas nädalavahetusel Postimehele, et ei ole ettevõtte aktsiaid müünud, vaid kandis need need enne üllatavat börsiteadet ühelt kontolt teisele.

  „Pärdiklill ei ole müünud Tallinki aktsiaid, tõstsin need teisele kontole (samuti Pärdiklille oma),“ vastas Järvelill Postimehe küsimusele, kas tema ettevõte Pärdiklill müüs ajavahemikul 3. kuni 14. juulini 1 420 879 aktsiat. 
  Äripäev kirjutas reedel, et Tallinki nõukogu liige Kalev Järvelill müüs vahetult enne Tallinki rallit oma osaühingus Pärdiklill asuva aktsiapaki maha, finantsinspektsiooni sellest korrektselt teavitama. Samas, kuna aktsiad liikusid Nordea kliendikontole, mille puhul pole teada, kes selle taga on, siis on võimalik ka variant, et Järvelill liigutas taas aktsiad Pärdiklille kontolt mõne muu isikliku konto alla. Nüüd selguski, et tegu võib olla Järvelille kontoga.
  Samas jäi vastuseta küsimus, miks sellist vangerdust oli vaja vahetult enne Tallinki üllatavat börsiteadet sellest, et firma otsib esialgu teadmata kujul uut tuumikinvestorit. Teade põhjustas laevakontserni aktsiahinna hüppelise kallinemise, kuid tegelikult on Tallinki aktsia käitunud ebaharilikult juba terve juulikuu. Tallinki aktsionär Aivar Sõerd ja mitmed teised investorid tunnistasid, et neid võttis kukalt kratsima juba see, kui Tallink oma ex-dividendi kuupäeval ei kukkunud, vaid võttis üsna stabiilselt suuna üles.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Change'i tulemused viisid osaku langusesse
Funderbeamis kauplev krüptoraha platvorm Change avalikustas kolmapäeval teise kvartali tulemused, mis olid väga sarnased esimesele kvartalile.
Funderbeamis kauplev krüptoraha platvorm Change avalikustas kolmapäeval teise kvartali tulemused, mis olid väga sarnased esimesele kvartalile.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.