Märt Belkin • 26. juuli 2017 kell 14:30

Tallink teeb proovikruiisi Helsingist Riiga

Soome turistid  Foto: Raul Mee

Tallink teeb selle nädala lõpus proovikruiisi Helsingist Riiga, püsiliini laevafirma siiski ei plaani. Tallinki kinnitusel ei ajendanud kruiisi korraldamise otsust huvi alkoralli vastu.

"Osustasime möödunud aasta sügisel, et võtame asja ajamise ette," rääkis Tallink Grupi müügi- ja turundusdirektor Margus Hunt. Selle taga oli klientide soov. Tallink on Soomest Riiga sõitnud ka varem, Turust juba 20 aastat. Lisaks on tehtud tellimusreise, muuhulgas ka Helsingist.

"Reis toimub selle nädala lõpus ning senine piletite müük näitab huvi antud liini vastu – nii nagu on Visby suveperioodil hea nõudlusega, on ka palju neid, kes soovivad kasutada võimalust Riiat külastada," rääkis Hunt.

Kas laevafirma otsuse taga on alkoralli – on ju teada, et soomlased on pikki aastaid käinud Tallinnas laevaga alkoholi järel, ent nüüd on aktsiiside tase põhjanaabritele ühe lähemale jõudmas? "Reisi sidumine alkoholipoliitikaga on meie meelest ülekohtune reisijate suhtes," kostis Tallinki müügidirektor vastuseks.

Ta rõhutas, et firma otsustas selle kruiisireisi toimumise juba sügisel ehk enne aktsiisiteemasid. Eriti kiire aktsiisitõusu taga on uus valitsus, mis sai pukki alles aasta lõpus. Hunt märkis ka, et laevafirma huvi oli pakkuda midagi uut ja erinevat.

Püsiva liini jaoks Hundi sõnul siiski turgu pole. "Tuleb ka arvestada, et antud reisil autoga Riias maha sõita ei saa, sisuliselt saab reisija mugavuse eesmärgil oma autot laevas vaid parkida," lisas Tallinki müügi- ja turundusdirektor.

Hetkel kuum