Äripäev • 28. juuli 2017 kell 12:43

Lätis tuleb astmeline tulumaks

Läti võttis Eesti tulumaksu üle.  Foto: Raul Mee

Läti seim kiitis reedel viimasel lugemisel heaks üksikisiku tulumaksuseaduse muudatused, mille kohaselt hakkab järgmisest aastast Lätis kehtima astmeline tulumaks, vahendas ERR.

Praegu kehtib Lätis 23-protsendiline üksikisiku tulumaks. 1. jaanuarist hakkab muudatuste kohaselt kehtima 20-protsendiline tulumaksumäär 20 000 eurosele aastasele sissetulekule, 23-protsendiline määr 20 001 kuni 55 000 eurosele aastasele sissetulekule ja 31,4-protsendiline määr aastasele sissetulekule, mis ületab 55 000 eurot.Samuti rakendub ühtlane 15-protsendiline kapitali kasumi maks, senise 10-protsendilise dividendide ja 15-protsendilise muu kapitali maksu asemel. Lisaks kiitis Läti seim reedel viimasel lugemisel heaks ettevõtte maksuseaduse muudatused, mille kohaselt ei maksustada reinvesteeritud kasumit.Loe pikemalt ERR uudisteportaalist. 

Hetkel kuum