Mait Kraun • 2. august 2017 kell 17:45

Jalgpalluri eest veerand miljardit eurot?

Neymar.  Foto: EPA

Brasiilia jalgpallistaar Neymar on väidetavalt saanud rohelise tule Barcelona jalgpalliklubist lahkumiseks, ülemineku summa saab tõenäoliselt olema ligi veerand miljardit eurot.

BBC teatas kolmapäeval, et Pariisi jalgpalliklubi Paris Saint Germaini Katarist pärit omanikud on nõus väljaostuklauslit täitma. See tähendab, et brasiillase eest tuleb neil välja käia lausa 222 miljonit eurot. Väidetavalt on Neymar ka ise oma klubikaaslastele öelnud, et on valmis lahkuma.

Barcelona jalgpalliklubi on uudist ka kaudselt kinnitanud, teatades, et Neymar ei osalenud treeneri loal kolmapäevasel treeningul. Neymar liitus Barcelonaga 2013. aastal. Ta on Hispaania klubi eest löönud 186 mängus kokku 105 väravat.

Kui tehing päriselt ka juhtub, siis oleks see vaieldamatult kõige suurem summa, mida eales ühe jalgpalluri eest makstud on. Senine rekord kuulub prantslasele Paul Pogbale, kelle eest maksis Manchester United 2016. aastal 105 miljonit eurot. Teisel kohal on Wales’ist pärit Gareth Bale, kelle eest maksis Real Madrid 2013. aastal kokku 100 miljonit eurot.

Viimastel aastatel on jalgpalli voolanud järjest rohkem raha. Euroopa tippliigade meeskondade sissetulekud on viimase kümnendi jooksul rohkem kui kahekordistunud, selgub konsultatsioonifirma Deloitte’i kogutud andmetest.

Hetkel kuum