Äripäev • 2. august 2017 kell 6:53

Ravimiamet keelas apteegis videosilla teel nõustamise

Ravimiamet keelas apteekritel videosilla teel nõustamise.  Foto: PantherMedia/Scanpix

Kuna ravimiamet keelas kahes maaapteegis uudse lahendusena videosilla teel klientide nõustamise ning need apteegid peavad uksed sulgema, kaalub Apotheka riigi kohtusse kaebamist, vahendas ettevõte oma pressiteates.

Juuni alguses tutvustas Apotheka Luunja ja Kavastu apteegis uut IT-lahendust, kus patsienti nõustatakse videosilla teel – eesmärgiks tagada ja parandada maapiirkondades ravimite kättesaadavust. Ravimiamet aga keelas sellise teenuse osutamise.

„Olime välja arendanud toimiva lahenduse, kus apteeker nõustas patsienti videosilla abil,“ rääkis Terve Pere Apteegi juhatuse liige Kadri Ulla pressiteate vahendusel. „Ravimiameti hinnangul aga ei ole aktsepteeritav, et klienditeenindaja võtab riiulist ravimipaki ning asetab selle veebikaamera alla apteekrile kontrollimiseks. Teise põhjusena tõi amet välja hüpoteetilise vajaduse, kus patsient võib soovida ravimi veega lahustamist apteegis. See on tegevus, millega saab hakkama iga inimene kodustes tingimustes ise – eriti kui apteeker seda üle selgitab.“

Ulla sõnul jõuti videosilla abil apteegiteenuse osutamiseni tööjõuprobleemi tõttu. „Maapiirkonda on pea võimatu leida apteekreid – eriti suvisel puhkusperioodil –, mistõttu on apteegi lahti hoidmine maal väga raske. See lahendus võimaldas meil apteeke varasemast suisa kauemgi avatuna hoida,“ selgitas ta. Sarnane lahendus on mujal maailmas juba ammuilma kasutusel, lisas Ulla.

„Ravimiamet ähvardas meile määrata sunniraha kuni 6000 eurot päevas, kui me ei lõpeta Luunjas ja Kavastus apteegiteenuse osutamist videosilla abil. Samuti ähvardas amet Terve Pere Apteeki tegevusloa äravõtmisega, mis tähendaks 85 Apotheka apteegi sulgemist,“ oli Ulla nördinud ja lisas: „Teeme kõik endast oleneva, et Eesti riik siiski ümber mõtleks ega halvendaks ravimite kättesaadavust maal. Oleme seega sunnitud jalge alla võtma kohtutee.“

Ravimiameti vastus Apotheka pressiteatele:

Ravimiamet ei ole ära keelanud nn videonõustamist, vaid kohustame ettevõtjat tagama apteegi lahtioleku aegadel proviisori või farmatseudi kohaloleku. Klienditeenindaja ei saa asendada kvalifitseeritud erialaspetsialisti.

Ettekirjutus on tehtud Terve Pere Apteek OÜ Luunjas ja Kavastus asuvate haruapteekidele ravimite käitlemisnõuete rikkumise lõpetamiseks, sest ettevõtja on omal algatusel otsustanud pakkuda apteegiteenust ilma farmatseudi või proviisori kohalolekuta. Sellist olukorda, kus töötavas apteegis on kohal vaid erihariduseta isik ehk klienditeenindaja, ravimiseadus ette ei näe. See nõue on seaduses patsientide turvalisuse ja ohutuse tagamiseks. Apteegiteenus on mitmetahulisem ning nõustamine on vaid osa teenusest.

Võimalik, et tulevikus ongi selline olukord, et Eestis tegutseb nt üks kõnekeskus ning kohapeal apteekides enam proviisorit või farmatseuti ei ole, kuid täna on ettevõtja õigusruumi tõlgendanud selliselt, et tööjõu vähesuse tõttu ei saa maa-apteekide külastajad apteegiteenust, mida nad apteeki minnes eeldavad.

Ravimiameti ettekirjutus ei puudutanud ettevõtja teisi apteeke ega ka Eestis tegutsevat internetiapteeki, vaid üksnes Terve Pere Apteek OÜ Luunjas ja Kavastus asuvaid haruapteeke, kus patsientidele ei ole tagatud nõuetekohane apteegiteenus.

Hetkel kuum