Liina Laks • 9 august 2017

Swedbank: Šiauliu pidu pole veel kaugeltki läbi

Siauliu Bankas  Foto: verslo žinios

Šiauliu Bankas, mille teise kvartali majandustulemused aktsia lühiajaliselt langusesse surusid, avaldasid muljet Swedbanki analüütikutele, kes kordasid ostusoovitust ja tõstsid aktsia hinnasihti.

Swedbanki analüütikud hindavad Leedu suuruselt neljanda panga arenguvõimalusi lühiajalises perspektiivis heaks: seda eelkõige Šiauliu põhiklientide tõttu, keda on iseäranis palju just väikeste ja keskmise suurusega ettevõtete seas. Kuna viimastel läheb madalate intressimäärade keskkonnas hästi, lõikab ka ka pank sellest kasu.

Swedbankile meeldis, et kuigi tavategevusest saadi teises kvartalis puhaskasumit 5,8 miljonit eurot, lisandus ühekordse tuluna 3,8 miljonit eurot, mis paisutas kasumi 9,6 miljonile eurole – see oli 41 protsenti suurem kui Swedbanki aktsianalüütikud ootasid. Lisaks kasvatas Šiauliu oma laenuportfelli teises kvartalis 0,2 miljardi euro võrra, mis analüütikute hinnangul kõneleb heast kasvust ning torkab muu turuga võrreldes "terava kontrastina" silma: samal ajal kui Leedu laenuturg kasvas esimesel poolaastal 2,3 protsenti, pigistas Šiauliu välja 5,9protsendise portfellitõusu.

Seetõttu otsustas Swedbank korrata Šiauliu Bankasele antud tugevat ostusoovitust ning tõstis ka aktsia hinnasihti: 0,60 eurot 0,66 eurole. Praegu kaupleb aktsia peale esmaspäevast kerget langust taas 0,57 euro tasemel.

 

Hetkel kuum