Äripäev • 10. august 2017
Jaga lugu:

TS laevad arutab viienda laeva ostmist sügisel

Parvlaev Tõll  Foto: Toni Läänsalu, Postimees/Scanpix

Kui lõpeb suvine kõrghooaeg mandri ja suursaarte vahelisel laevaliiklusel, analüüsib Tallinna Sadam ja tema tütarfirma TS Laevad reisijate statistikat ja otsustab selle põhjal vajaduse viienda laeva ostmise järele, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Vaata ka Infopangast:

TS Laevad OÜ

Tallinna Sadam AS

TS Laevadele kuulub praegu neli uut parvlaeva: Tõll, Piret, Leiger ja Tiiu. Lisaks kehtib ettevõttel parvlaev Hiiumaa prahtimisleping 1. oktoobrini ning asenduslaevana saab vajadusel kasutada veel Regulat.

Hiiumaa veabki praegu reisijaid täiskoormusega, samuti on kasutuses Regula, sest parvlaev Tiiu on juuli lõpust alates rivist väljas ja ootab Soomes remonti.

Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm ütles, et parvlaev Hiiumaa on neil oktoobrini olemas kogu suve on TS Laevad saanud ilusasti hakkama.

Viienda laeva ostmise küsimus on tema sõnul siiski jätkuvalt aktuaalne. "Oleme kokku leppinud, et kui meil on suvestatistika käes ja hooaeg lõpeb, siis me istume rahulikult maha ja arutame seda," rääkis Kalm ERR-ile. Vastavasisuline analüüs peaks valmima septembris. "Siis on meil selle aasta koormusest selge pilt ees. Arutame koos majandusministeeriumiga, sest nemad on teenuse tellijad," ütles Kalm ja lisas, et praegu on veel natuke vara prognoosida võimalikku otsust.

Leping majandusministeeriumiga ütleb, et kui neljast laevast ühel toimub rike, siis Tallinna Sadam peab tagama varulaeva olemasolu 24 tunni jooksul. Suvisel kõrghooajal ja lisareiside tingimustes on Saaremaa suunal tihti kolm laeva käigus ning Hiiumaa liinil kaks.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum