• Jaga lugu:

  6 omadust, mis aitavad igaühel ametiredelil tõusta

  KontorFoto: Shutterstock

  Kuigi inimesed on erinevad ning tee eduni võib varieeruda märkimisväärselt, on edukatel siiski teatud sarnased omadused.

  Psühholoogid toovad välja omadused, mis võiks olla igal inimesel, keda kannustavad edu ja ametiredelil edasi ronimine.
  Ole kursis uute tehnoloogiatega. Kui sa tahad saada edukaks ja/või jõukaks, on kahtlemata tarvis olla kursis hiljutiste tehnoloogiauuendustega ning üldse sellega, mis maailmas sünnib. Nii hoiad sa toimuval kätt pulsil ning suudad kiiremini uuendustega kohaneda. Ja muidugi võid sa nii avastada ka oma järgmise äriidee.
  Ole laia haardega. Kui sa juba oled ettevõtja, siis on loomulik, et sa oled kursis sellega, mis sünnib sinu valdkonnas. Tegelikult võiksid sa olla aga hoopis laiema haardega ning tutvuda ka nende teemade ja uudistega, mis pealtnäha su oma valdkonnaga kokku ei sobi. See võimaldab sul mõningaid praktikaid oma ettevõttes üle võtta või vastavalt vajadustele kohandada.
  Mitu tippjuhti ja investorit, nagu Tesla juht Elon Musk, Facebooki asutaja Mark Zuckerberg ning investeerimisguru Warren Buffett, on öelnud, et on usinad lugejad. Paari aasta eest ütles Zuckerberg, et tahab lugeda ühe raamatu iga kahe nädala tagant. Buffett veetvat aga suisa 80% oma päevast lugedes. Musk on öelnud, et ta õppis tänu raamatute lugemisele rakette ehitama. Sealjuures polegi oluline, mida sa loed, kas raamatuid, ajalehti, teadusartikleid. Vali teema, mis sulle meeldib ning vii end sellega kurssi.
  Ära mõtle vaid rahale. Väljaanne Entrepreneur kirjutab, et tänapäeval pole edukad ja jõukad need, kes teevad asju ainult raha pärast. Sa pead oma töö ja tegemiste vastu kirge tundma ning olema missioonitundega. Mida sa tahaksid maailmale pakkuda? Mida paremaks muuta? Kui sa teed oma tööd hästi, siis raha tuleb niikuinii.
  Pinguta veidi rohkem kui teised. Sa paistad kiiresti silma, kui teed veidi rohkem kui teised. Siinkohal ei mõelda muidugi tööl üle aja tühja passimist, vaid läbimõeldust ning organiseeritust mingi eesmärgi saavutamise nimel. Pikas perspektiivis hakkavad su pingutused vilja kandma ning suure tõenäosusega edutatakse pigem sind kui su kolleegi, kes teeb kõike reeglite kohaselt, ent silma ei paista.
  Üheksast viieni töö on tänapäeva töökultuuris kaduv nähtus ning edu saavutamise nimel tuleb sageli käiku lasta ka õhtud ning nädalavahetused. Seda kõike muidugi mõistlikkuse piirini, kuna enda jaoks peab ka aega jääma.
  Pea päevikut või pane oma mõtted kuhugi kirja. Business Insider vahendab, et edukad inimesed peavad sageli päevikut, kuhu nad panevad kirja oma päeva sündmused, saavutused ning mõtted. Iowa Ülikooli 2002. aastal tehtud uuringust selgus, et inimesed, kes panevad oma mõtted paberile kirja, suudavad stressirohketes olukordades paremini toime tulla, kuna mõtete ja ideede kirjapanemine eeldab, et inimene töötleb info oma peas läbi ning suudab juba seeläbi oma emotsioone ja mõtteid koondada.
  Räägi iseendaga kõva häälega. Business Insider kirjutas paar aastat tagasi, et iseendaga kõva häälega rääkimine aitab maandada pingeid ning hästi valmistuda stressirohketeks olukordadeks, näiteks avalikuks esinemiseks. Michigani Ülikooli psühholoog Ethan Kross leidis oma uuringus, et iseendaga rääkides on “mina” asemel kasulik kasutada sõna “sina” või hoopis oma eesnime. Ehk siis selle asemel, et öelda “Ma saan hakkama”, ütle hoopis näiteks “Mari, sa saad hakkama”.
  Refereeritud väljaannetest Entrepreneur ja Business Insider.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Change'i tulemused viisid osaku langusesse
Funderbeamis kauplev krüptoraha platvorm Change avalikustas kolmapäeval teise kvartali tulemused, mis olid väga sarnased esimesele kvartalile.
Funderbeamis kauplev krüptoraha platvorm Change avalikustas kolmapäeval teise kvartali tulemused, mis olid väga sarnased esimesele kvartalile.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.