BLRT uue põlvkonna pargas Norra messil

17. august 2017, 09:55
Kalakasvatuspargas Norra messil.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170817/NEWS/170819779/AR/0/AR-170819779.jpg

BLRT Gruppi kuuluv ettevõte Marketex Marine ehitab suurendatud merekindlusega sügava V-kujulise põhjaga uue põlvkonna pargaseid, teatas ettevõte.

Keskkonnanõuete karmistumise tõttu liiguvad pargased rannikumerest üha kaugemale. Marketex Marine projekteeris ja pani kokku suure lainekoormustaluvusega pargase, mis  meenutab väliselt väikest kruiisilaeva.

Erimahuliste söödahoidlatega ujuvaid kalafarme ehitatakse võtmed kätte põhimõttel kauaaegsele partnerile - Norra firmale AKVA Group ASA. Esimene juhtprojekti raames valminud pargas anti tellijale üle tänavu aprilli lõpus, misjärel tuli ehitustellimus veel kahele sarnasele pargasele, millest üht saab näha  Norras Trondheimis 15.-18. augustil vesiviljelussektori tootjaorganisatsioone tutvustaval messil Aqua Nor.

Viimase kümne aasta jooksul on Marketex Marine vesiviljelustööstusele ehitanud ligi 300 pargast, mis tegutsevad eri kliimatingimustes üle maailma. Marketex Marine tootmine asub Noblessneri sadamalinnakus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    17. August 2017, 09:55
    Otsi:

    Ava täpsem otsing