Äripäev • 24. august 2017 kell 10:58

Valimiste eel vajus valimiskünnise piirile Vabaerakond

Riigikogu liige ja vabaerakondlane Artur Talvik.  Foto: Andras Kralla

Kõige populaarsemad erakonnad on jätkuvalt Keskerakond ja Reformierakond, kuid lisaks IRLile on langenud valimiskünnise piiri lähedale ka Vabaerakond, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute ASi küsitlusest.

Kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks oma hääle Keskerakonnale 29 protsenti valijatest (juunis 26 protsenti). Populaarsuselt teine erakond Turu-uuringute küsitluses oli Reformierakond 24 protsendi suuruse toetusega (juunis 26 protsenti).

Kolmandal-neljandal kohal on võrdse 12protsendise toetusega Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Konservatiivne Rahvaerakond (juunis sotsidel 11 ja EKRE-l 10 protsenti).

Viieprotsendilise valimiskünnise lähedal liigub nii Vabaerakonna (kuus protsenti), Isamaa ja Res Publica Liidu (viis protsenti) kui ka Eestimaa Roheliste (neli protsenti) toetus. Juunikuuga võrreldes on Vabaerakonna toetus langenud kahe ja IRLil ühe protsendipunkti võrra, roheliste oma aga kasvanud protsendipunkti võrra.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Hetkel kuum