Märt Belkin • 29. september 2017 • 2 min
Jaga lugu:

Coop Pank tuleb esmaspäeval

Coop panga juht Margus Rink.
Coop panga juht Margus Rink.  Foto: Andras Kralla

Krediidipangast saab juba järgmisest nädalast Coop Pank, uunevad nii ärinimi kui kaubamärk.

Jaekett Coop ostis Krediidipangas enamusosaluse juba jaanuarikuus Moskva Panga käest. Ühistuid koondava poeketiga ühes ostis pisema osaluse ka Inbank.

Varem on pank välja hõiganud, et nime ja kaubamärgi muutus tuleb sügisel, ent nüüd on selge, et muutus tuleb juba oktoobri algusest. "Alates 2. oktoobrist 2017 muutuvad ASi Eesti Krediidipank ja ASi Krediidipanga Liisingu ärinimed," andis pank koostööpartneritele teada. Edaspidi hakkavad ärinimed olema Coop Pank ja Coop Liising.

See tähendab, et esmaspäeval tuleb pangaturule lausa kaks uut brändi – oktoobri alguses avab ühise nime all uksed ka DNB ja Nordea Balti üksuste liitmisel tekkinud Luminor.

Coop Pank tahab keskenduda eraklientide turule, millele peaks abiks olema Coopi kaupluste 600 000 liikmeline kliendibaas. Päris nii palju pank siiski kliente ei oota ning on sihiks seadnud 100 000, rääkis panga juht Margus Rink jaanuaris.

Siiski põhineb uue panga strateegia Coopi kaupluste olemasolevatel klientidel ja nendega seotud väikestel või keskmistel ettevõtetel. Suuri ettevõtteid pank püüdma ei lähe.

Teine panga fookus saab olema väikefinantseerimine. Klientidele pakutakse väikelaenu, krediitkaarti, järelmaksu, aga ka kodulaenu. Pank ei kavatse järgmise kolme aasta jooksul tegeleda elu- ja varakindlustusega, pensionifondidega, ega investeeringutega. „Sihime kõige vajalikumatele teenustele,“ ütles Rink jaanauris.

Panga teenindusmudel ehitatakse üles sellele, et kliendiga kohtutakse seal, kus ta on ja kus on talle kõige mugavam. Seetõttu hakatakse kasutama Coopi praegust kaupluste võrku pangakontoritena.

Suuremates Coopi kauplustes hakkavad olema pangakontorid, sularaha hakkavad väljastama kassapidajad kaupluste kassades. Tulevad ka interneti- ja mobiilipank, lubas Rink aasta alguses. Uue panga kodulehelt selgub, et Coopi pangakaartidega saab edaspidi ka keti kauplustes soodustusi ja pakkumisi.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt