Märt Belkin • 9. oktoober 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Hollandi keskpankur hoiatas turukorrektsiooni riski eest

Hollandi keskpanga president Klaas Knot  Foto: EPA

Hollandi keskpanga president hoiatas, et turud alahinnastavad globaalseid riske, mis avab nad võimalikule tugevale korrektsioonile.

Aktsiahinnad tõusevad ning volatiilsusmõõdikud viitavad pretsedenditule rahulikkusele. Samas troonivad meediaväljaannete esikülgedel kriisid üle kogu maailma – Kataloonia iseseisvuslased Hispaanias, Türgi ja USA diplomaatiline konflikt, Põhja-Korea raketikatsetused ning karmi Brexiti oht.

„Üha ebamugavama tunde tekitab see, et turgudel on ühest küljest madal volatiilsus, kui samal ajal on maailmamajanduses riskid,“ vahendas Bloomberg Hollandi keskpanga presidendi Klaas Knoti sõnu.

Enda ameti tõttu kuulub Knot ka Euroopa Keskpanga nõukokku, mis teeb oktoobri lõpus järgmise intressiotsuse. Nõukogul tuleb ka otsustada, mida võtta ette tugiostude programmiga, mille maht jõuab detsembri lõpuks juba pea 2,3 triljoni euroni.

"Kava on saavutanud selle, mida realistlikult oodata võib,“ ütles Hollandi keskpanga juht enda seisukoha ja lisas, et tugiostud on kasvu toetanud, investeerimiskulusid vähendanud ning teinud otsa deflatsiooniriskidele.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt