Äripäev • 12. oktoober 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Politsei vahistas taksomaffia ninamehed

Taksod.
Taksod.  Foto: Scanpix/Reuters

Kriminaalpolitsei pidas läinud nädalavahetusel Tallinnas kinni nn taksomaffia üheksa liiget: mehi kahtlustatakse linna omavolilises piirkondadeks jagamises ja teiste taksojuhtide takistamises seal kliente teenindamast.

Prokuratuur kahtlustab kolme meest kuritegelikku ühendusse kuulumises ning kohtu loal on nemad eeluurimise ajaks vahi alla võetud, vahendasid ETV "Pealtnägija" ja "Aktuaalne kaamera".

Haarang korraldati läinud laupäeval Tallinna sadamas, kus politsei piiras sisse kaks taksomaffia liiget ja võttis nad jõuga kinni. Nädalavahetusel korraldas politsei veel mitu haarangut, mille käigus pidas kokku kinni üheksa inimest - ettevõtjad ja nende heaks töötanud taksojuhid, kes tegutsesid Tallinna sadamas ja vanalinnas.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre ütles, et maffiajõuk oli Tallinnas teatud piirkonnad maksustanud omavoliliselt. "Nad andsid teada teistele taksojuhtidele, et piirkond kuulub neile, ning kui keegi soovis siis seal ka parkida ja klienti peale võtta, siis nad sekkusid," selgitas Tambre.

Üheksale mehele esitati kahtlustus konkurentsikuriteos ning neist kolm, selle maffia ninamehed, võeti vahi alla.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt