Narkodroonid Eesti vanglaid ei kimbuta

13. oktoober 2017, 10:44
Droon.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171013/NEWS/171019843/AR/0/AR-171019843.jpg

Kui Soome vanglad on kimpus droonidega, mis vangidele narkootikume ja salakaupa toimetavad, siis Eesti kinnipidamisasutused on sellest murest priid.

"Eesti vanglatel ei ole droonidega tõsiseid probleeme olnud," kinnitas justiitsministeeriumi pressiesindaja Dagne Mihkels.

Põhjanaabrite juures on lood üsna teised – seal on kriminaalid droonid osavasti enda kasuks tööle pannud, kirjutas Yle nädala alguses. Näiteks maandus mais ühe he sealse vangla õuele droon, mis kandis pakikest. Sellest leiti telefon, laadija ja suur kogus narkootikumina kasutatava retseptiravimi Subutexi tablette. Saadetis, mis oli mõeldud ühele kinnipeetavale, sattus seekord valvurite kätte.

Viimased paar aastat on mehitamata lennumasinatega Soome vanglatesse üritatud korduvalt narkootikume sokutada. Paljudele sellistele katsetele on jaole saadud. Vanglateameti eksperdi Tommi Saarineni sõnul hakkavad sellised juhused edaspidi ainult sagenema, sest droonid on kättesaadavad igale huvilisele ning vangla narkoäri on väga tulus.

Seejuures pole Soome vanglatel voli veel õhus olevate droonidega suurt midagi pihta hakata, isegi kui raadiosignaal kinni püütakse: praeguste seaduste järgi tohib drooni ainult jälgida, suuremaks sekkumiseks, näiteks selle allatulistamiseks, on vaja muuta seadus. Tõsi, põhjanaabrite valitsus tegeleb sellega juba aktiivselt.

Siin on Eesti aga sammu ees ning meie vanglatel on voli vabam. "Vanglatel on õigus droonid alla tulistada, kui need vangla julgeolekut ohustama peaksid," rääkis justiitsministeeriumi pressiesindaja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. October 2017, 11:35

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing